Παρασκευή 6 Μαΐου 2011

Το “club του Βερολίνου” πίσω από τη μυστική συνάντηση στο Λουξεβούργο

Οι υπουργοί Οικονομικών του άτυπου Διευθυντηρίου της ευρωζώνης το λεγόμενο και ως “club του Βερολίνου”, το ρόλο του οποίου αποκάλυψε πρώτο στην Ελλάδα το newscode.gr συναντήθηκαν πράγματι απόψε  Παρασκευή το βράδυ, με αντικείμενο την κρίση στην Ελλάδα, την Ιρλανδία και την Πορτογαλία, παρά τις περί του αντιθέτου διαψεύσεις.
Το άτυπο αυτό όργανο, μετεξελίσσεται σταδιακά σε καθοριστικό παράγοντα διαμόρφωσης της πολιτικής των μεγαλύτερων και οικονομικά υγιέστερων κρατών-μελών της ευρωζώνης. Η είδηση περί μυστικής συνεδρίασης, που διασταυρώθηκε και από πηγές του newscode.gr, επιβεβαιώνεται και από τα διεθνή πρακτορεία, μεταξύ των οποίων και το πρακτορείο Reuters.
Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες του newscode η συνάντηση στο Λουξεμβούργο έχει ως κύριο θέμα της την επιμήκυνση του ελληνικού χρέους και τους όρους με τους οποίους μπορεί να πραγματοποιηθεί.
Αν και το πρώτο δημοσίευμα για τη συγκεκριμένη συνάντηση που βγήκε από το Spiegel Online χαρακτηρίζεται από καλά πληροφορημένες πηγές ως “προβοκάτσια” από γερμανικά αντιπολιτευτικά συμφέροντα, αλλά και άλλες πλευρές που επιθυμούν να βάλουν στο «τραπέζι» την έξοδο της Ελλάδας, γεγονός είναι ότι ελάχιστα 24ωρα μετά την ανακοίνωση του πορτογαλικού μνημονίου, οι χώρες που θα κληθούν να χρηματοδοτήσουν το EFSF με αυξημένα κεφάλαια και το ESM, από το 2013, δηλαδή οι χώρες της ευρωζώνης που διατηρούν τη μέγιστη πιστοληπτική αξιολόγηση «ΑΑΑ», εξετάζουν όλες τις εναλλακτικές.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ