Τετάρτη 15 Ιουνίου 2011

Κινητοποιήσεις με βήμα σημειωτόν για το Νοσοκομείο Λιβαδειάς


Την κλιμάκωση των κινητοποιήσεων για την αποτροπή της υποβάθμισης του Νοσοκομείου Λιβαδειάς, αποφάσισαν δήμος και φορείς, που συμμετείχαν σε σύσκεψη το βράδυ της Τρίτης στο Παλαιό Δημαρχείο. Οι τρέχουσες πολιτικές εξελίξεις, η απεργία της Τετάρτης και η απουσία επαρκούς συντονισμού, οδήγησαν στην αναστολή της απόφασης για κάθοδο στο υπουργείο Υγείας την Πέμπτη.
Αντί αυτού, αποφασίστηκε αντιπροσωπεία των φορέων με επικεφαλής το δήμαρχο Ν. Παπαγγελή να μεταβεί  το πρωί της Πέμπτης στη Λάρισα, όπου βρίσκεται η έδρα της 5ης Υγειονομικής Περιφέρειας και να συναντηθεί με το Διοικητή κ. Τομαρά (εφόσον βρίσκεται στο γραφείο του).
Η κάθοδος στο υπουργείο αναστέλλεται για την Τετάρτη 22 Ιουνίου, προκειμένου να υπάρξει καλύτερη προετοιμασία. Για το σκοπό αυτό ορίστηκε συντονιστικό όργανο με τη συμμετοχή των δημάρχων Λιβαδειάς, Ορχομενού, Αλιάρτου και Διστόμου, της δημοτικής συμβούλου Γ. Πούλου και του προέδρου της Ένωσης Νοσοκομειακών γιατρών Βοιωτίας Β. Κρίκου.
Στο τραπέζι έπεσε και η πρόταση για κλείσιμο υπηρεσιών και καταστημάτων, ενώ ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε στην ενημέρωση των πολιτών, για τις επιπτώσεις που θα έχει η συρρίκνωση του Νοσοκομείου (κάποιοι  τη θεωρούν ήδη τελειωμένη υπόθεση).
Την πρόταση για Πανλεβαδειακή κινητοποίηση έκανε ο γραμματέας της Ν.Ε ΠΑΣΟΚ Βοιωτίας Γ. Σιδέρης, αφού ξεκαθάρισε στους παρευρισκόμενους ότι το ραντεβού με τον υπουργό Α. Λοβέρδο θα πρέπει να θεωρείται αδύνατο.
Την παραίτηση των περιφερειακών και δημοτικών συμβούλων πρότεινε η επικεφαλής της περιφερειακής παράταξης Αυτοδιοικητικό Κίνημα Στερεάς Δ. Σπανούδη, εφόσον περάσουν οι θέσεις για υποβάθμιση του Νοσοκομείου.
Λόγος έγινε και για τη συμμετοχή των 4 βουλευτών της Βοιωτίας στις κινητοποιήσεις, με αρκετούς ομιλητές να τους θέτουν «προ των ευθυνών τους».
siriosfm.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ