Τρίτη 21 Ιουνίου 2011

Το Τροφώνιο Ωδείο συμμετέχει στην ΕΥΡΩΠΑΙΚΗ ΓΙΟΡΤΗ ΜΟΥΣΙΚΗΣ


Το Τροφώνιο Ωδείο συμμετέχει  για 3η χρονιά στην ΕΥΡΩΠΑΙΚΗ  ΓΙΟΡΤΗ ΜΟΥΣΙΚΗΣ
                            ΤΡΙΤΗ 21 Ιουνίου 2011 στο Artcafe Αστραδενή

Οι καθηγητές του Τροφώνιου Ωδείου παίζουν και τραγουδούν μελοποιημένη  ποίηση  
των Ν.Γκάτσου, Ο. Ελύτη, Τ. Λειβαδίτη, Γ.Θεοδωράκη, Ν. Καββαδία, Ν. Γκανά

τραγούδι: Κατερίνα Κώτσου
πιάνο: Κατερίνα Μπότση
κιθάρα: Μαρία Πανουργιά
βιολί: Ρεγγίνα Σαρούν
τσέλο: Ναταλία Σερμπάτα
ούτι, λαούτο, λάφτα: Γιώργος Πούλος

12 χρόνιαΕυρωπαϊκή Γιορτή της ΜουσικήςΤι είναι η Ευρωπαϊκή Γιορτή της Μουσικής; Τίποτα λιγότερο από το μεγαλύτερο ζωντανό μουσικό γεγονός της χωράς! Ένας πραγματικός εορτασμός της ημέρας της μουσικής, των μουσικών της πόλης και των κατοίκων της. Μια γιορτή που φέρνει τους ανθρώπους κοντά, μοιράζοντας απλόχερα και πάντα δωρεάν, εικόνες και ήχους για κάθε γούστο.
Η Ευρωπαϊκή Γιορτή της Μουσικής προσφέρει την μοναδική δυνατότητα σε χιλιάδες πολίτες να απολαύουν πολιτισμό, επιλέγοντας μεταξύ δεκάδων
εκπροσώπων όλων των ειδών μουσικής. Παράλληλα δίνει μια σπανία ευκαιρία σε εκατοντάδες ανερχόμενους και καταξιωμένους καλλιτέχνες να
μοιραστούν και να παρουσιάσουν τη δουλειά τους σε ένα ευρύ κοινό.
Μεταξύ 18 και 23 Ιουνίου είναι βέβαιο πως θα συναντήσετε κάποια από τα 463 σχήματα σε μια από τις 175 εκδηλώσεις που θα στηθούν σε 35 πόλεις σε
όλη την Ελλάδα. Εάν υπήρχε θεματική για τις φετινές εκδηλώσεις ο στόχος θα ήταν απλός: η ψυχολογική ανύψωση της πόλης, αλλά και η διασκέδαση!
Πίστεψε το… η Μουσική μπορεί


  Δείτε εδώ το Πανελλαδικό Πρόγραμμα
για την ΗΜΕΡΑ ΓΙΟΡΤΗΣ

Η 21η Ιουνίου δεν είναι μια μέρα όπως οι άλλες. Γιατί είναι η ημέρα του θερινού ηλιοστασίου - η μεγαλύτερη του έτους. Και γιατί είναι η Ημέρα της Μουσικής.
Με άλλα λόγια είναι Ημέρα Γιορτής! Της Μουσικής, των Μουσικών και όλων όσων αγαπάνε την Μουσική. Και είμαστε πολλοί! Απόδειξη πως χρόνο με το χρόνο η Ευρωπαϊκή Γιορτή της Μουσικής μεγαλώνει και καθιερώνει όλο και περισσότερες εορταστικές εκδηλώσεις ανά την Ελλάδα, ώσπου κάποια 21η Ιουνίου η μουσική να φτάσει πραγματικά παντού: σε κάθε γωνιά, κάθε πλατεία, κάθε δρόμο, κάθε πάρκο, κάθε συναυλιακό χώρο.
Κι όταν αυτό γίνει, ο κόσμος χορεύοντας θα εκτοπίσει τ’ αυτοκίνητα υπό τους ήχους της μουσικής. Ωδεία, σχολεία και κάθε οργανισμός που γνωρίζει τη μαγεία ενός πενταγράμμου κώδικα επικοινωνίας θα οργανώσει τη δική του συναυλία. Αναπάντεχες μουσικές συναντήσεις και αυτοσχέδια live θα δώσουν ζωή στις πόλεις μας. Νέες μουσικές και νέοι μουσικοί θα εισβάλλουν δυναμικά στην καθημερινότητά μας.
Κι αν στην Γαλλία, με νόμο πλέον, η διατάραξη της κοινής ησυχίας δια μουσικής επιτρέπεται κάθε 21η Ιουνίου γιατί όχι και στην Ελλάδα;
Με την υποστήριξη δημοτικών, κρατικών, ιδιωτικών και θεσμικών φορέων, η Ευρωπαϊκή Γιορτή της Μουσικής θέλει να ενθαρρύνει τις ανταλλαγές καλλιτεχνών και οργανώνει όσο το δυνατόν περισσότερες μουσικές εκδηλώσεις ανά την Ελλάδα. Πάντα δωρεάν, από όλους και για όλους. Γιατί όταν η μουσική γιορτάζει είμαστε όλοι καλεσμένοι..!
H αρχή
Το 1982, την 21η Ιουνίου - συμβολική ημερομηνία λόγω του θερινού ηλιοστασίου - με πρωτοβουλία του Γάλλου Υπουργού πολιτισμού κυρίου Jack Lang και την οικονομική υποστήριξη του Γαλλικού Υπουργείου Πολιτισμού, γιορτάστηκε στη Γαλλία για πρώτη φορά η Ημέρα της Μουσικής με σκοπό να βγούνε «όλοι οι μουσικοί στους δρόμους». Την επόμενη χρονιά, η «Γιορτή της Μουσικής» συσπειρώνει 200.000 ερασιτέχνες και επαγγελματίες μουσικούς κάθε είδους που με την συμπαράσταση των τοπικών αρχών και κατακλύζουν δημοτικούς χώρους, πλατείες, δρόμους, σταθμούς, πάρκα, αίθουσες κ.α. και παρουσιάζουν χιλιάδες συναυλίες.
Εκδηλώσεις από κλασσική, jazz, hip-hop, rock, dance μέχρι και παραδοσιακή μουσική λαμβάνουν χώρα δωρεάν για το κοινό, καθώς το κόστος των συναυλιών είναι προσφορά των υποστηρικτών της Γιορτής.
Εκείνη την ημέρα όλα λειτουργούν για χάρη της μουσικής. Μεταξύ άλλων, το κράτος και οι δημοτικές αρχές επιτρέπουν την ηχορύπανση, οι συγκοινωνίες διαμορφώνουν ειδικά δρομολόγια με ημερήσιο εισιτήριο που συνδέουν όλες τις κεντρικές εκδηλώσεις, ενώ και τα ταχυδρομεία εκδίδουν ειδικό γραμματόσημο.
Η Γιορτή της Μουσικής γίνεται γρήγορα εξαγώγιμος θεσμός και το 1985 εξαπλώνεται έξω από τα Γαλλικά σύνορα, με τον ίδιο σκοπό και με τους ίδιους κανόνες. Η Αθήνα, 1η Πολιτιστική πρωτεύουσα της Ευρώπης το 1985, με πρωτοβουλία της Μελίνας Μερκούρη είναι η πρώτη πόλη εκτός Γαλλίας στην οποία πραγματοποιήθηκε η Γιορτή. To 1999 ιδρύεται η Μ.Ε.Σ.Ο. (Μουσικές Εκδηλώσεις Συντονισμός Οργάνωση) αποκλειστικός εκπρόσωπος του θεσμού στην Ελλάδα και με σκοπό την προώθηση του. Εκεί ξεκινάει η δική μας ιστορία…
Σήμερα, η Γιορτή της Μουσικής γιορτάζεται με περισσότερες από 20.000 εκδηλώσεις σε όλη την Ευρώπη αναδεικνύοντας την ως την μεγαλύτερη κοινή πολιτιστική διοργάνωση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ