Πέμπτη 30 Ιουνίου 2011

ΛΙΒΑΔΕΙΑ:«Μεσοπρόθεσμες να είναι οι μέρες σας»

Μήνυμα ότι ο αγώνας κατά των σκληρών μέτρων αντιλαϊκής  λιτότητας θα συνεχιστεί ,έστειλαν το Εργατικό Κέντρο Λιβαδειάς και φορείς της περιοχής, σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην κεντρική πλατεία της πόλης.
«Όλοι μαζί για την ανατροπή», «Μεσοπρόθεσμες να είναι οι μέρες σας» ήταν τα συνθήματα των διαμαρτυρομένων που με απογοήτευση υποδέχθηκαν την ψήφιση του Μεσοπρόθεσμου.  Στο στόχαστρο τους και οι κυβερνητικοί βουλευτές της Βοιωτίας, τους οποίους περιμένει «το εξώδικο των πολιτών».
«Ένα χρόνο από τη ψήφιση του μνημονίου – μνημόσυνου του κοινωνικού κράτους και των εργασιακών σχέσεων που οδήγησε  στην Ανεργία και στην οικονομική εξαθλίωση τους εργαζόμενους, τους συνταξιούχους , τους αγρότες, ψηφίστηκε το μεσοπρόθεσμο, για να βάλει ταφόπλακα στην ελληνική κοινωνία και σε όσα έχουν κατακτηθεί με αίμα όλα τα προηγούμενα χρόνια», τόνισε μεταξύ άλλων ο πρόεδρος του Ε.Κ. Λιβαδειάς Γιάννης Σταθάς.
Και πρόσθεσε: «Αντί η κυβέρνηση να πατάξει την φοροδιαφυγή και την εισφοροδιαφυγή, από τους έχοντες και κατέχοντες, γιατί πράγματι εκεί υπάρχουν τα χρήματα,  και να δεσμεύσει τις περιουσίες τους και να τους οδηγήσει στη φυλακή, ξεπουλάει όλα τα εργασιακά , κοινωνικά δικαιώματα, περικόπτει μισθούς και συντάξεις, και διαλύει κάθε δίχτυ κοινωνικής προστασίας των πολιτών, ξεπουλάει το νερό, τη γη και τον αέρα μας και μαζί παραδίδει μια ήδη εξαθλιωμένη κοινωνία στους τραπεζίτες και στους μεγαλοεργολάβους».
«Ο μόνος δρόμος που υπάρχει πλέον είναι ο συσχετισμός δυνάμεων» και προκειμένου να υπάρξει αποτέλεσμα «πρέπει ο κόσμος ενωμένος να αντιδράσει με αγώνες» και κυρίως η νεολαία που «πρέπει να πάρει τις τύχες στα χέρια της» τόνισε ο κ. Σταθάς.
Αναφερόμενος στο εξώδικο που έστειλε το Ε.Κ. Λιβαδειάς στους βουλευτές Βοιωτίας για να ταχθούν κατά του μνημονίου ο κ. Σταθάς τόνισε με νόημα: «ο καθένας χαράζει το δρόμο του και η κοινωνία είναι αυτή που κρίνει».
Για «ταφόπλακα στο ελληνικό εμπόριο και την μικρομεσαία επιχείρηση» έκανε λόγο ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Λιβαδειάς Κώστας Παπασπύρου ο όποιος μίλησε για «συνεχή και ανατρεπτική αντίδραση», αφήνοντας παράλληλα αιχμές κατά των βουλευτών που ψήφισαν το μεσοπρόθεσμο.
.siriosfm.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ