Τετάρτη 15 Ιουνίου 2011

Δε δικαιούνται να αποφασίζουν υπουργοί που αύριο πάνε σπίτι τους


Χωρίς την εμπιστοσύνη της κοινωνίας και των δανειστών της χώρας, φαίνεται ότι έχει αρχίσει να μετρά την αντίστροφη μέτρηση της παραμονής του στην εξουσία ο Γιώργος Παπανδρέου.
Μπορεί να διαρρέει - σκοπίμως - ότι θα πέσει μαχόμενος, όπως φαίνεται όμως οι υπουργοί του είναι έτοιμοι, ακόμα και σ’ αυτές τις τελευταίες ώρες τους, να ικανοποιήσουν με νομοθετικές παρεμβάσεις όσα επιτάσσουν οι ξένοι πάτρωνες της χώρας, ίσως και άλλα συμφέροντα.
Ουσιαστικά, ο πρωθυπουργός με το διάγγελμά του - υπό τις δραματικές πολιτικές συνθήκες που διαμορφώθηκαν σήμερα - κατέστησε υπηρεσιακό κάθε έναν από τους υπουργούς του.
Και είναι αυτή η πιο κρίσιμη ώρα, όταν ελλοχεύει ο κίνδυνος οι απερχόμενοι να περάσουν - κρυπτόμενοι πίσω από την πρωτοφανή αναμπουμπούλα - τις πιο επιζήμιες για τη χώρα αποφάσεις.
Ο ελληνικός λαός πρέπει να καταδικάσει, να απορρίψει και να ακυρώσει αποφάσεις της τελευταίας στιγμής, που θα υπογράψουν υπουργοί, ορισμένοι από τους οποίους κατηγορούνται ότι βρίσκονται σε διατεταγμένη υπηρεσία. Αλλά και ο ίδιος ο Γ. Παπανδρέου πρέπει να αποτρέψει με κάθε τρόπο τέτοια φαινόμενα, αν θέλει να διαφυλάξει τα τελευταία ψίχουλα της υστεροφημίας του.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ