Τετάρτη 1 Ιουνίου 2011

Όταν οι χιλιανοί ανθρακωρύχοι επισκέφθηκαν το... Προεδρικό Μέγαρο!


Την πόρτα του Προεδρικού Μεγάρου πέρασαν το πρωί οι 33 Χιλιανοί μεταλλωρύχοι οι οποίοι συγκλόνισαν πέρυσι την παγκόσμια κοινή γνώμη όταν παγιδεύτηκαν στα έγκατα της γης για να ξαναδούν το φως μετά από 69 ημέρες.

Τους ανθρακωρύχους υποδέχθηκε ο γραμματέας προεδρείας και τους ξενάγησε στους χώρους του προεδρικού Μεγάρου.

Οι ανθρακωρύχοι έφθασαν στην Ελλάδα, με τις οικογένειές τους, προσκεκλημένοι της Ελληνικής Μεταλλευτικής Εταιρείας (ΕΛΜΙΝ).

Οι ανθρακωρύχοι φαίνεται πως ενθουσιάστηκαν με το προεδρικό μεγαρο. Μάλιστα από την χαρά τους έριξαν και τις πορτοκαλάδες που έπιναν στο χαλί, κατά λάθος φυσικά. Και μετά κοιτούσαν τι έκαναν!





Κοιτούσαν τα κειμήλια ενώ τα επεξεργάζονταν απορρημένοι αρκετές φορές απο τι είναι φτιαγμένα.Ενώ λίγα λεπτά αργότερα ένας άλλος έπιανε όλα τα κειμήλια του μεγάρου και τα εξέταζε για να δει την... χώρα προέλευσης τους!














Υπήρξε και μια στιγμή που έφερε σε αμηχανία τον γραμματέα της προεδρίας. Όταν ο ίδιος τελείωσε το καλωσόρισμα όλοι μαζί φώναξαν ένα σύνθημα δυνατά μέσα στο Προεδρικό Μέγαρο. “ Χιλή Χιλή μεταλλωρύχοι της Χιλής”.





Στις 13:00 επισκέφθηκαν το  Μουσείο της Ακρόπολης παρουσία του υπουργού Τουρισμού και Πολιτισμού, Παύλου Γερουλάνου. Ενώ αργότερα θα γευματίσουν μαζί με τον υπουργό στο Μουσείο.






Στη συνέχεια, θα αναχωρήσουν για τα Χανιά όπου θα παραμείνουν πέντε ημέρες.
newsit.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ