Σάββατο 23 Ιουλίου 2011

91 νεκροί από το διπλό μακελειό στη Νορβηγία - Συνελήφθη ο δράστης


Στους 91 νεκρούς ανέρχεται ο μέχρι στιγμής τραγικός απολογισμός της διπλής επίθεσης, που σημειώθηκε στη Νορβηγία το απόγευμα της Παρασκευής (02/07). Εφτά άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους από έκρηξη βόμβας, σε κυβερνητικά κτίρια, ενώ ογδόντα τέσσερις, νεαρής ηλικίας, σκοτώθηκαν σε κατασκήνωση της νεολαίας του κυβερνώντος κόμματος. Δεκάδες οι τραυματίες, ορισμένοι από τους οποίους σε κρίσιμη κατάσταση, ενώ από τις αρχές εκφράζονται φόβοι, ότι ο αριθμός των νεκρών θα ανέβει. Στα χέρια της Αστυνομίας ο Νορβηγός δράστης του δεύτερου μακελειού, που ανακρίνεται και κατηγορείται και για τις δύο επιθέσεις.

Σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε ο Πρωθυπουργός της χώρας, Γενς Στόλτενμπεργκ, αρνήθηκε να αποκαλύψει δημοσίως περισσότερες πληροφορίες για τον συλληφθέντα, υποστηρίζοντας ότι “κάτι τέτοιο είναι στην αρμοδιότητα της δικαιοσύνης”. Η ταυτότητα του δράστη της επίθεσης στο νησάκι Ουτόγια, που βρίσκεται τριάντα χιλιόμετρα βορειοδυτικά της νορβηγικής πρωτεύουσας, δόθηκε στη δημοσιότητα από το Νορβηγό υπουργό Δικαιοσύνης, Κνουτ Στορμπέργκετ.
Πρόκειται για τον 32χρονο Anders Behring Breivik, ο οποίος ντυμένος αστυνομικός, προσέγγισε το νησάκι, όπου βρίσκονταν περίπου 700 άτομα και άνοιξε αδιακρίτως πυρ εναντίον των παρευρισκομένων, παιδιών στην πλειοψηφία τους.
Σύμφωνα με ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες, ο ίδιος εθεάθη στο Όσλο, στο σημείο όπου σημειώθηκε η πρώτη χρονικά επίθεση, λίγες ώρες πριν το “λουτρό αίματος” στην κατασκήνωση.
Εκ μέρους της Αστυνομίας ανακοινώθηκε, πως τα δύο περιστατικά πιθανότατα συνδέονται μεταξύ τους, ωστόσο, η ευθύνη δεν αποδίδεται σε τρομοκρατική ενέργεια Ισλαμιστών, ενώ ερευνάται, το κατά πόσο ο συλληφθείς είχε συνεργούς.
cosmo.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ