Τετάρτη 20 Ιουλίου 2011

ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΟΜΠΑΜΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΡΙΣΗ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΖΩΝΗ

Ασφυκτικές πιέσης για εξεύρεση λύσης λίγο πριν τη Σύνοδο
Με την Άνγκελα Μέρκελ επικοινώνησε ο αμερικανός πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα, έπειτα από τις δηλώσεις της γερμανίδας καγκελαρίου ότι η Σύνοδος Κορυφής της Ευρωζώνης την Πέμπτη δεν θα αποτελέσει το τελικό βήμα στην επίλυση της κρίσης χρέους της Ελλάδας, δίνοντας «θεαματική » απάντηση σε όλα τα προβλήματα. Όπως τονίζει σε ανακοίνωσή του ο Λευκός Οίκος, οι δύο ηγέτες μίλησαν για την κρίση χρέους στην Ευρωζώνη και συμφώνησαν ότι είναι σημαντικό για την παγκόσμια οικονομία να βρεθεί μια αποτελεσματική λύση.
Ωστόσο, η γερμανίδα καγκελάριος δήλωσε ότι η Σύνοδος Κορυφής δε θα αποτελέσει το τελικό βήμα στην επίλυση της κρίσης χρέους, προσθέτοντας ότι υπάρχουν και άλλα απαραίτητα βήματα που πρέπει να γίνουν.
Τηλεδιάσκεψη των υφυπουργών Οικονομικών και χαμηλόβαθμων στελεχών των κεντρικών τραπεζών της ευρωζώνης έχει προγραμματιστεί για σήμερα Τετάρτη, σε μια προσπάθεια να ξεπεραστεί ο σκόπελος της συμμετοχής του ιδιωτικού τομέα στο δεύτερο πακέτο διάσωσης της Ελλάδας.
«Το χειρότερο σενάριο για τη Σύνοδο της Πέμπτης είναι να μην υπάρξει λύση», δήλωσε - σύμφωνα με πληροφορίες - ο υπουργός Οικονομικών στη συνεδρίαση του Κοινοβουλευτικού Τομέα Οικονομικών του ΠΑΣΟΚ.
Μιλώντας στην επιτροπή της Βουλής, ο κ. Βενιζέλος σημείωσε ότι το πολυνομοσχέδιο με όλα τα μέτρα θα έχει ψηφιστεί έως τις 5 Αυγούστου καθώς στις 16 του ίδιου μήνα αρχίζει ο έλεγχος της εφαρμογής του μεσοπρόθεσμου προγράμματος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ