Πέμπτη 28 Ιουλίου 2011

Λάδια, οδοφράγματα και τρομοκρατία από τους ταξιτζήδες

Σε «σκληρό πόκερ» εξελίσσεται η σύγκρουση μεταξύ κυβέρνησης και ιδιοκτητών ταξί. Παρά τα σημάδια για συναίνεση και τη διάθεση να κάτσουν οι δύο πλευρές στο τραπέζι του διαλόγου, οι αυτοκινητιστές προχώρησαν σήμερα για 12η μέρα σε αιφνιδιαστικές κινητοποιήσεις.
Χωρίς να έχει ενημερωθεί κανείς, ούτε αστυνομία, ούτε λιμενικό, οι ταξιτζήδες προχώρησαν σε καταδρομική κατάληψη της ακτής Ξαβερίου στο λιμάνι του Πειραιά αποκλείοντας την έξοδο των τουριστικών λεωφορείων από την πύλη 11 και 12. Έφτασαν μάλιστα στο σημείο να ρίξουν λάδια, πέτρες και ξύλα για να μην βγουν τα λεωφορεία. Και όλα αυτά μπροστά στα έκπληκτα μάτια εκατοντάδων τουριστών που τρομοκρατημένοι κοιτούσαν τους μαινόμενους ταξιτζήδες, οι οποίοι δεν δίστασαν να επιτεθούν ακόμα και σε αυτούς για να τους χτυπήσουν.
Αξίζει να σημειωθεί ότι σήμερα στον Πειραιά έφτασαν με κρουαζιερόπλοια 5.500 τουρίστες με κρουαζιερόπλοια.
Στο σημείο έσπευσαν ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις που κατάφεραν να απωθήσουν τους αυτοκινητιστές, οι οποίοι στη συνέχεια ξεκίνησαν πορεία διαμαρτυρίας στο κέντρο του Πειραιά. Η διαδήλωση των περίπου 1.000 οδηγών έφτασε στο Φάληρο, στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΙ. Ομάδα διαδηλωτών προχώρησε σε βανδαλισμούς εναντίον του κτιρίου που στεγάζεται ο τηλεοπτικός σταθμός, πετώντας πέτρες, αυγά και ξύλα.
Κατόπιν αυτού οι ιδιοκτήτες «διαλύθηκαν», δίνοντας νέο ραντεβού για αύριο, έξω από το υπουργείο Μεταφορών, όπου θα πραγματοποιηθεί και η συνάντηση με τον αρμόδιο υπουργό Γ. Ργκούση. Η συνάντηση με τους ιδιοκτήτες έχει προγραμματιστεί για τις 11.00 το πρωί, ενώ στις 12.00 ο υπουργός Μεταφορών θα συναντηθεί με τους οδηγούς.
Ο Ηλ. Μόσιαλος ζήτησε από τα κόμματα να δείξουν υπευθυνότητα και σημείωσε: «Ας κάνει μια έκκληση ο πρόεδρος της ΝΔ στο στενό του συνεργάτη κ. Λυμπερόπουλο».
.newsbomb.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ