Τετάρτη 6 Ιουλίου 2011

Δεν εντάσσονται στην Χαλκίδα τα Νοσοκομεία Θήβας και Λιβαδειάς

Σε ένα κύκλο τα νοσοκομεία Λιβαδειάς και Θήβας με διοικητή και αναπληρωτή αντίστοιχα

Ξεχωριστό κύκλο θα αποτελέσουν τα νοσοκομεία Λιβαδειάς και Θήβας που τελικά δεν εντάσσονται στην Χαλκίδα όπως έγινε γνωστό από την τελική έκθεση που έδωσε στη δημοσιότητα το υπουργείο Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης σχετικά με την «Τελική πρόταση για την Αναδιάταξη των Μονάδων του ΕΣΥ».
Σύμφωνα με το υπουργείο οι βασικές αρχές στις οποίες κινήθηκε η πρόταση, μέσω των αντίστοιχων προτάσεων της αρμόδιας Επιτροπής, ανάλογης της ΕΣΔΥ, των Δ.Υ.Πε. και άλλων φορέων.
Μεταξύ αυτών είναι η αποτελεσματική και ισότιμη κάλυψη της πρόσβασης σε ολοκληρωμένες και ποιοτικές υπηρεσίες υγείας προς τον πολίτη – ασθενή, η νέα – λειτουργική – βιώσιμη αρχιτεκτονική των μονάδων του ΕΣΥ για τη
βέλτιστη κατανομή των εισροών του, με στόχο τη μείωση των ανισοτήτων, η βελτίωση της χρησιμοποίησης των υπηρεσιών υγείας και των πόρων του
ΕΣΥ για καλύτερα αποτελέσματα και βελτίωση της αποδοτικότητας της σχέσης εισροές / εκροές, με παράλληλη ικανοποίηση των στόχων νομοθετημένων (Καλλικράτης) ή άλλων παρεμβάσεων.
Τελικοί στόχοι του εγχειρήματος αυτού είναι μεταξύ άλλων η συνδιοίκηση Νοσοκομείων (με κοινό Διοικητή ή/και Διοικητικό Συμβούλιο), η συνένωση ομοειδών κλινικών μονάδων και εργαστηρίων εντός του ίδιου Νοσοκομείου ή/και Νοσοκομείων που γειτνιάζουν, η μετατροπή μικρών μονάδων (Γ.Ν. – Κ.Υ. ή εξειδικευμένων) σε αντίστοιχες μονάδες Π.Φ.Υ. ή/και βραχείας – εξειδικευμένης νοσηλείας, η μελλοντική συγχώνευση ομοειδών δραστηριοτήτων σε υποστηρικτικές υπηρεσίες (διοικητικές, τεχνικές, ξενοδοχειακές, κ.λπ.) και η ορθολογική κατανομή προσωπικού και άλλων πόρων, με σκοπό το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα, τόσο στη νοσοκομειακή όσο και στην εξωνοσοκομειακή περίθαλψη του ΕΣΥ.
Απώτερος σκοπός του όλου εγχειρήματος τονίζει το υπουργείο «είναι στο μέλλον η διοικητική ενοποίηση των συνδιοικούμενων ή διασυνδεόμενων Νοσοκομείων, σε ένα ΝΠΔΔ, με στόχο την ενοποίηση των ξενοδοχειακών, διοικητικών και υποστηρικτικών υπηρεσιών».
Όσον αφορά στην 5η ΔΥΠε σε πρώτη φάση έναν κύκλο θα αποτελέσουν τα νοσοκομεία Λιβαδειάς και Θήβας με διοικητή στη Λιβαδειά και αναπληρωτή στη Θήβα. Σε δεύτερη φάση με την ανάπτυξη των νοσοκομείων προβλέπεται και στο νοσοκομείο Θήβας διοικητής.
Ξεχωριστά με δικούς τους διοικητές έμειναν τα νοσοκομεία Βόλου, Τρικάλων και Καρδίτσας ενώ ένα κύκλο θα αποτελέσουν το Πανεπιστημιακό και το Γενικό Νοσοκομείο της Λάρισας.
Επίσης ένα κύκλο θα αποτελέσουν τα νοσοκομεία της Λαμίας, του Καρπενησίου και της Άμφισσας και έναν άλλο τα νοσοκομεία Χαλκίδας, Καρύστου και Κύμης.
«Χωρίς να πούμε ότι η πρόταση είναι τέλεια θεωρώ ότι είναι προς τη θετική κατεύθυνση διότι η Λιβαδειά γίνεται κέντρο διοίκησης δεν πάμε δηλαδή στην Χαλκίδα έχουμε διοικητή εδώ στο νοσοκομείο και υποδιοικητή στη Θήβα», σχολίασε ο δήμαρχος Λεβαδέων Νίκος Παπαγγελής. Και πρόσθεσε: «Είναι σημαντικό οτι όσα είχαν δει το φως της δημοσιότητας για την χειρουργική την οφθαλμολογική και την ουρολογική δεν αποτυπώνονται στην τελική έκθεση. Παρόλα αυτά εμείς σε συνεργασία με τον διοικητή του νοσοκομείου Λιβαδειάς θα υποβάλουμε κάποιες ενστάσεις σχετικά με κάποια στοιχεία που χρησιμοποιήθηκαν τα οποία δεν είναι πραγματικά δεδομένου ότι η πραγματική εικόνα του νοσοκομείου είναι σαφώς καλύτερη».
tabloid.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ