Σάββατο 16 Ιουλίου 2011

Έκτακτη Σύνοδος Κορυφής την Πέμπτη για την Ελλάδα

Ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Ένωσης, Χέρμαν Βαν Ρομπέι, ανακοίνωσε το βράδυ της Παρασκευής μέσω της ιστοσελίδας του στο Twitter ότι συγκάλεσε έκτακτη σύνοδο κορυφής των χωρών της ευρωζώνης για τις 21 Ιουλίου με θέμα την κρίση χρέους και τη βοήθεια προς την Ελλάδα.

"Έχω αποφασίσει να συγκαλέσω συνάντηση των ηγετών της ευρωζώνης την Πέμπτη, 21 Ιουλίου, στις 12.00 στις Βρυξέλλες (13:00 ώρα Ελλάδας). Στην ατζέντα μας θα περιλαμβάνεται η οικονομική σταθερότητα της ευρωζώνης στο σύνολό της και η μελλοντική χρηματοδότηση του ελληνικού προγράμματος. Ζήτησα επίσης να προωθηθεί προπαρασκευαστική δουλειά από τους υπουργούς Οικονομικών των χωρών", έγραψε ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Η εξέλιξη, αν και ακόμα δεν υπάρχουν αναλυτικές πληροφορίες, ερμηνεύεται ως ένδειξη για τη δρομολόγηση συμβιβαστικής λύσης για το ελληνικό πρόβλημα.

Με βάση τις πρώτες εκτιμήσεις, η λύση αναμένεται να συνδυάζει τόσο τη συμμετοχή ιδιωτών με τη μετακίνηση της λήξης ομολόγων που έχουν στα χέρια τους, όσο και της επαναγοράς ελληνικών ομολόγων. Στο πλαίσιο, δε, της προετοιμασίας από τους υπουργούς Οικονομικών θα μεθοδευθεί η αποφυγή ενός πιστωτικού γεγονότος, όπως η επιλεκτική χρεοκοπία, προκειμένου να μην καταστεί αναγκαία η πληρωμή των CDS, δηλαδή των ασφαλίστρων κινδύνου έναντι ελληνικής χρεοκοπίας.
.protothema.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ