Πέμπτη 28 Ιουλίου 2011

Τρισέ: «Θα χάσουν όσοι ποντάρουν στην Ελληνική χρεοκοπία»


Ο πρόεδρος της ΕΚΤ Ζαν Κλόντ Τρισέ αναφερόμενος στο θέμα της φημολογίας σχετικά με την πιθανότητα να πτωχεύσει η Ελλάδα ανέφερε ότι όσοι ποντάρουν στην χρεοκοπία της Ελλάδα θα χάσουν τα χρήματα τους, με βάση την απόφαση της Συνόδου την προηγούμενη Πέμπτη.

Αυτή την δήλωση έκανε ο επικεφαλής της ΕΚΤ στο γαλλικό περιοδικό Le Point και αναφερόμενος στην απόφαση την χαρακτήρισε ως σημαντική για την οικονομική σταθερότητα της Ευρωζώνης, ενώ πρόσθεσε πως η Ελλάδα πρέπει να δουλέψει σκληρά για να ισορροπήσει την Οικονομία της.
«Αυτό που είναι το πιο σημαντικό είναι η Ελλάδα πρέπει να ξανακερδίσει τον έλεγχο της οικονομίας της, να εφαρμόσει τα μέτρα για «ανοικοδόμηση» του προϋπολογισμού της και την αύξηση της ανταγωνιστικότητας της όσο το δυνατόν πιο γρήγορα» τόνισε ο Τρισέ.
Οι όροι του νέου πακέτου της Ελλάδας των 109 δισ. ευρώ είναι σύμφωνοι με το μήνυμα που επιθυμεί να αποστείλει η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα κατά του πιστωτικού γεγονός ή της υποχρεωτικής συμμετοχής των ομολογιούχων, πρόσθεσε ο πρόεδρος της ΕΚΤ.
"Είχαμε πει πως ήταν απαραίτητα να αποφευχθεί ένα πιστωτικό γεγονός και για την ώρα φαίνεται να τα έχουμε καταφέρει", δήλωσε ο Τρισέ στην συνέντευξη του που θα δημοσιευτεί την Πέμπτη από το γαλλικό περιοδικό Le Point.
Ο επικεφαλής της ΕΚΤ ανέφερε επίσης ότι ουδέποτε υπήρξε σκέψη για έξοδο της Ελλάδας από το ευρώ, ενώ η Ευρωζώνη αντιμετωπίζει λιγότερα προβλήματα από τις ΗΠΑ και την Ιαπωνία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ