«Το νερό στ΄ αυλάκι» φαίνεται ότι μπαίνει –αν και στην Ελλάδα ποτέ δεν ξέρεις – για μια μεγάλη επένδυση στη Λοκρίδα Φθιώτιδας, στα όρια με την Βοιωτία μετά τις τελευταίες εξελίξεις που έχουν δει το φώς της δημοσιότητας σχετικά με το Atalanti Hills της εταιρίας Λοκρός.
Το γεγονός αποκτά ιδιαίτερη σημασία για την ευρύτερη περιοχή δεδομένου ότι η θετική εξέλιξη για την τουριστική επένδυση ύψους περίπου2 εκ.ευρώ προκύπτει σε μια δύσκολη περίοδο μα την οικονομική κρίση να έχει καθηλώσει πολλούς επαγγελματικούς κλάδους.
Οι διαδικασίες για την εξέλιξη της υπόθεση που είχε ξεκινήσει πριν από αρκετά χρόνια είχαν σταματήσει κυρίως λόγω του τοίχους της γραφειοκρατίας.
Η εταιρία σε μια έκταση των 12.500 στρεμμάτων προτίθεται να προβεί στη δημιουργία 3 ξενοδοχείων, 5.000 κατοικιών, γηπέδων και ακαδημίας γκολφ. Παράλληλα, το σχέδιο προβλέπει τη δημιουργία βιολογικών καλλιεργειών 1.000 στρεμμάτων και δραστηριοτήτων αγροτουρισμού,45 χιλιόμετραμονοπατιών περιπάτων κ.ά. Οι κτιριακές εγκαταστάσεις εκτιμούν οι επενδυτές ότι θα καλύψουν το 3,5% της συνολικής έκτασης ενώ το έργο εκτιμάτε ότι θα δημιουργήσει περίπου 8.000 θέσεις εργασίας.
Στο συγκεκριμένο θέμα αναφέρθηκε με σχετική ανακοίνωση και ο Περιφερειακός Σύμβουλος με το «Ανεξάρτητο Μέτωπο Στερεάς Ελλάδας» Θωμάς Τουσιάδης ο οποίος μεταξύ άλλων σημειώνει: «Με τον καινούργιο υπουργό στο ΥΠΕΚΑ κ. Γ. Παπακωνσταντίνου και από όσα ακούσαμε προ ημερών, εδώ στην Λαμία, από την Γραμματέα του Υπουργείου κ. Καραβασίλη φαίνεται ότι πλέον μπήκε στην τελική ευθεία η λύση των προβλημάτων που χρόνιζαν, για ορισμένες προτάσεις για μεγάλες τουριστικές επενδύσεις στην χώρα μας και οι οποίες δεν προχωρούσαν επί πολλά χρόνια λόγω της γραφειοκρατίας και της τυπολατρίας».
Και προσθέτει: «Βεβαίως εμάς εδώ στην Στερεά Ελλάδα μας ενδιαφέρει αυτή η εξέλιξη γιατί υπάρχει σε εκκρεμότητα η προτεινομένη επένδυση τού Atalanti Hills στην περιοχή της Λοκρίδος. Επιτέλους τώρα μετά από πολλά χρόνια κάποιος θα αποφασίσει και θα υπογράψει εάν στο Έξαρχο υπάρχει δάσος ή λιβάδι, εάν η περιοχή ανήκει σε ιδιώτες ή στο δημόσιο και τελικά θα αποφασίσει εάν η επένδυση θα γίνει ή εάν δεν θα γίνει, οπότε θα πρέπει να αρχίσουμε να ψάχνουμε για κάτι άλλο».
Και καταλήγει: «Φαίνεται ότι η κυβέρνηση έστω και με καθυστέρηση 37 ετών τελικά αποφάσισε να κάνει αυτό το απαραίτητο βήμα για την πρόοδο και την ανάπτυξη , να αποφασίζει γρήγορα και με βάση την λογική. Κάλιο αργά παρά ποτέ . Περιμένουμε όμως να δούμε και τα αποτελέσματα».
tabloid.gr
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου