Σάββατο 16 Ιουλίου 2011

Τα δικαστήρια μειώνουν τα... ενοίκια λόγω κρίσης

Πολλές οι δικαιώσεις εμπόρων κι επαγγελματιών, οι οποίοι προσέφυγαν στη Δικαιοσύνη προκειμένου να «εξορθολογιστεί» το ενοίκιο τους

Picture 0 for Τα δικαστήρια μειώνουν τα... ενοίκια λόγω κρίσης
Πληθαίνουν οι δικαστικές αποφάσεις οι οποίες δικαιώνουν  ενοικιαστές που ζητούν μείωση του μηνιαίου μισθωτηρίου τους, λόγω της οικονομικής κρίσης. Το τελευταίο διάστημα έχουν υπάρξει πολλές δικαιώσεις εμπόρων κι επαγγελματιών, οι οποίοι προσέφυγαν στη δικαιοσύνη, προκειμένου να «εξορθολογιστεί» το ενοίκιο τους, προβάλλοντας ως βασική αιτία τη μείωση τζίρου και κερδών, που έχουν κατά το τελευταίο 12μηνο. Και σε αρκετές περιπτώσεις, δικαιώθηκαν.
Βασική προϋπόθεση, για να γίνει κάτι τέτοιο, αποτέλεσε η προσκόμιση στην έδρα των απαραίτητων αποδεικτικών στοιχείων. Για παράδειγμα, των τιμολογίων εκείνων που αποδεικνύουν ότι ενώ ο τζίρος έπεσε (αποδείξεις κλπ), οι υποχρεώσεις παρέμειναν υψηλές ή και αυξήθηκαν (λογαριασμοί ΔΕΗ, ΟΤΕ, κοινοχρήστων κλπ).
Το ενδιαφέρον στοιχείο της όλης υπόθεσης είναι ότι ενώ αρχικά αυτές οι υποθέσεις που απασχολούσαν τη Δικαιοσύνη ήταν λίγες, το τελευταίο διάστημα αυξάνονται με ραγδαίους ρυθμούς. Και δεν αποκλείεται συντόμως - αν συνεχισθεί αυτή η κατάσταση στην αγορά - τα ενοικιοστάσια να ρυθμίζονται και πάλι στις δικαστικές αίθουσες, όπως συνέβαινε κατά κόρον έως και πριν από μερικά χρόνια.  Είναι κι αυτή μια απόδειξη ότι η οικονομική κρίση αλλάζει εκ νέου τακτικές και συνήθειες, άλλοτε προς τη μια κι άλλοτε προς την άλλη κατεύθυνση. Το θέμα είναι μέχρι πού θα φτάσει αυτή η κατάσταση, καθώς λίγοι πλέον μπορούν να την αντέξουν.
voria.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ