Τετάρτη 27 Ιουλίου 2011

«Δείτε τι μπορούμε να κάνουμε, για να τους βοηθήσουμε...»


Η καθοριστική παρέμβαση της Αμερικανίδας υπουργού των Εξωτερικών, αμέσως μόλις, κατά την επίσκεψή της στην Αθήνα, αντιλήφθηκε τις διαστάσεις του ελληνικού προβλήματος χρέους

Picture 0 for «Δείτε τι μπορούμε να κάνουμε, για να τους βοηθήσουμε...»
Τελικώς, με μικρή καθυστέρηση, μόλις τώρα γίνεται γνωστός ο ρόλος που έπαιξε η Αμερικανίδα υπουργός Εξωτερικών κ.Χίλαρι Κλίντον κατά την τελευταία επίσκεψη της στην Ελλάδα, το σαββατοκύριακο πριν από την σύνοδο κορυφής των Βρυξελλών που επικύρωσε το σχέδιο σωτηρίας της χώρας. Οι πληροφορίες, που διαρρέουν τώρα από αρμόδια κανάλια της κυβέρνησης, αναφέρουν ότι η κ. Κλίντον, μετά το τέλος των συναντήσεων που είχε στην Αθήνα, ζήτησε από την Ουάσιγκτον «να δοθεί μια λύση, αμέσως, για την Ελλάδα».
Για την ακρίβεια, η εντολή που δόθηκε φέρεται να ήταν: «Δείτε τι μπορούμε να κάνουμε, για να τους βοηθήσουμε». Η εντολή αυτή είχε ως παραλήπτες τόσο τους ανθρώπους της συνοδείας της - μεταξύ των οποίων ήταν κι ο αρμόδιος υφυπουργός για θέματα οικονομίας του Στέιτ Ντιπάρτμεντ - όσο και τον κ. Τ. Γκάιτνερ, υπουργό Οικονομικών των ΗΠΑ και βαθύ γνώστη του ελληνικού δημοσιονομικού προβλήματος, με το οποίο άλλωστε είχε ασχοληθεί πολλάκις, προσωπικά, τον τελευταίο χρόνο.
Υπενθυμίζεται ότι κι αυτός, μόλις τον περασμένο Μάρτιο είχε βρεθεί για 36 ώρες στην Ευρώπη, με αποστολή να πείσει Βερολίνο και Φραγκφούρτη να συναινέσουν στην επιμήκυνση του χρέους των 110 δισ ευρώ και στη μείωση του επιτοκίου του. Κατά συνέπεια, ο ίδιος γνωρίζει καλύτερα απ τον καθένα το ζήτημα. Απλώς, τώρα, τις διαστάσεις του διαπίστωσε και η κ. Κλίντον, γι αυτό κι έσπευσε άμεσα να ζητήσει βοήθεια από την ...Ουάσιγκτον.
voria.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ