Τετάρτη 20 Ιουλίου 2011

Συμφωνία βλέπει τώρα η Μέρκελ


Συμφωνία βλέπει τώρα η Μέρκελ
Μια ημέρα μετά τις δηλώσεις της που δεν άφηναν πολλά περιθώρια αισιοδοξίας για λύση στο ελληνικό πρόβλημα, η Μέρκελ αλλάζει στάση και δηλώνει βέβαιη ότι θα επιτευχθεί συμφωνία στην Σύνοδο Κορυφής

Picture 0 for Συμφωνία βλέπει τώρα η Μέρκελ
Στροφή 180 μοιρών από την Γερμανίδα καγκελάριο, Άνγκελα Μέρκελ, η οποία ενώ εχθές φαινόταν να οδηγεί σε ναυάγιο τις διαπραγματεύσεις για εύρεση λύσης στο ευρωπαίκό πρόβλημα χρέους, σήμερα εμφανίστηκε πεπεισμένη ότι θα υπάρξουν «καλά αποτελέσματα» στην αυριανή Σύνοδο Κορυφής των χωρών της ευρωζώνης.

Υπενθυμίζεται ότι την Τρίτη η Μέρκελ δήλωσε πως η συνεχιζόμενη κρίση χρέους της Ευρωζώνης δεν θα τελειώσει με μία εντυπωσιακή λύση, χαμηλώνοντας απότομα τον τον πήχη των προσδοκιών για τα αποτελέσματα της Συνόδου Κορυφής της Πέμπτης.

Ωστόσο, σήμερα η Μέρκελ φέρεται, σύμφωνα με τον εκπρόσωπό της, βέβαιη ότι θα καταλήξουν σε μια κοινή θέση με τον Γάλλο πρόεδρο Νικολά Σαρκοζί. Σημειώνεται ότι για σήμερα το βράδυ είναι προγραμματισμένη η συνάντηση των δύο ηγετών στο πλαίσιο της προετοιμασίας για τη Σύνοδο κορυφής της Πέμπτης.

Η Μέρκελ μετά τις χθεσινές της δηλώσεις, με τις οποίες δεν άφηνε πολλά περιθώρια αισιοδοξίας για εξεύρεση λύσης, δέχθηκε έντονες πιέσεις απ' όλες τις πλευρές. Τόσο ο Μπάρακ Ομπάμα σε επικοινωνία μαζί της όσο και το ΔΝΤ με ανακοίνωσή του, της κατέστησαν σαφές ότι η αυριανή Σύνοδος Κορυφής πρέπει να στείλει ένα ηχηρό μήνυμα στις αγορές, ώστε να σταματήσουν οι πιέσεις.
.voria.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ