Πέμπτη 28 Ιουλίου 2011

Κατασκηνώσεις στη Γερμανία για παιδιά... Νεοναζί!


Την αναβίωση της ιδεολογίας του Χίτλερ "προσφέρουν" οι καλοκαιρινές κατασκηνώσεις σε παιδιά νεο - ναζιστών στη Γερμανία... Το γεγονός έχει θορυβήσει ιδιαίτερα τις Γερμανικές αρχές ενώ εξετάζεται το ενδεχόμενο να αφαιρείται η επιμέλεια των παιδιών εάν οι γονείς τους τα στέλνουν στις εν λόγω κατασκηνώσεις.



Οι γερμανικές αρχές κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου για τις κατασκηνώσεις που αυξάνονται με τρομακτικούς ρυθμούς, των οποίων κύριο έργο είναι η "πλύση εγκεφάλου" των παιδιών ώστε να μυηθούν στη χιτλερική ιδεολογία.

"Εάν η ιδεολογική επιρροή φθάνει σε διαστάσεις οι οποίες μπορούν να επηρεάσουν την ευημερία των παιδιών, οι κρατικοί φορείς είναι υποχρεωμένοι να εξετάσουν την υπόθεση. Σε περίπτωση που δεν το κάνουμε θα αντιμετωπίσουμε τεράστια προβλήματα στο μέλλον", επισημαίνει χαρακτηριστικά ο Γκίντερ Χόφμαν, ειδικός σε θέματα παιδικής πρόνοιας.

Η γερμανική αυτή νέα "μόδα" έχει εξαπλωθεί κατά πολύ: ενδεικτικό είναι το ότι αρκετές χιλιάδες νοικοκυριά στη Γερμανία μεγαλώνουν τα παιδιά τους με τρόπο που να κάνουν τα τελευταία να θαυμάζουν τον Αδόλφο και την ιδεολογία του, η οποία στοίχισε τη ζωή σε περίπου έξι εκατομμύρια ανθρώπους.
Πιο συγκεκριμένα, η πόλη Γιάμελ στο Μέκλενμπουργκ, 160 χιλιόμετρα βόρεια του Βερολίνου, όπου το 99% των κατοίκων της δηλώνουν νεο - ναζιστές και υπερήφανοι για αυτό.

Τα παιδιά, στις "χιτλερικές" κατασκηνώσεις, κάνουν όλα εκείνα τα οποία αρμόζουν στις ασχολίες της ηλικίας τους: κολύμπι, αθλήματα, θεατρικά, όμως δυστυχώς δε μένουν μόνο σε αυτό.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα των... επιπρόσθετων ασχολιών των παιδιών, που ήρθε στη δημοσιότητα μετά από έφοδο της αστυνομίας σε μια από τις κατασκηνώσεις τον Ιούνιο, είναι ότι τα παιδιά επιδίδονταν σε κατασκευές παζλ που απεικόνιζαν τα σύνορα της Γερμανίας πριν το Β' Παγκόσμιο Πόλεμο αλλά και σε εικαστικά αριστουργήματα που με το πρόσωπο του Χίτλερ και το σχήμα των Ες- Ες πάνω σε χαρτί, ακόμη και σε τούρτες!

Οι ομαδάρχες των κατασκηνώσεων αυτών- που έχουν ουσιαστικά το ρόλο δασκάλου- προχωρούν ακόμα παραπέρα: διδάσκουν στους μικρούς κατασκηνωτές ναζιστικά τραγούδια, ενώ τους δίνουν να διαβάζουν βιβλία που εξυμνούν τους γερμανούς "ήρωες" του ναζιστικού καθεστώτος.

Την ίδια στιγμή, εξετάζεται το ενδεχόμενο από τη Γερμανική Κυβέρνηση να αφαιρέσει τη την επιμέλεια παιδιών από νεο - ναζιστές, οι οποίοι επιλέγουν για τα ανήλικα παιδιά τους τις κατασκηνώσεις στις οποίες εξυμνείται το Τρίτο Ράιχ...

Πηγή: dailymail.co.uk

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ