Τετάρτη 6 Ιουλίου 2011

ΘΗΒΑ:Σωτήρης Βρεττός, ο δικός μας κηπουρός του mega!!!


Ο Σωτήρης Βρεττός, ο δικός μας Θηβαίος κηπουρός της πολύ επιτυχημένης εκπομπής του mega channel μιλάει στο exeisminima.gr για την εκπομπή,  την εμπειρία που έχει αποκομίσει μέσα από αυτή, την αγάπη του για την κηπουρική και φυσικά για την πόλη του.

Ποιός είναι ο Σωτήρης Βρεττός; Πες μας λίγα πράγματα για τις σπουδές σου και τη γνωριμία σου με τους άλλους δύο κηπουρούς του mega channel.
Γεννήθηκα και μεγάλωσα στη Θήβα. Τελειώνοντας το 1ο Λύκειο Θήβας, το 1998, πάω στην Αθήνα για να σπουδάσω στο Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών. Τις πρώτες μέρες στο Πανεπιστήμιο γνωρίσα τους άλλους δύο κηπουρούς (τον Μάκη και τον Γιάννη) και αμέσως γίναμε αχώριστοι φίλοι.
Τα φοιτητικά χρόνια τα πέρασα βγάζοντας χαρτζιλίκι από την κηπουρική. Εκεί ανακάλυψα ότι η αρχιτεκτονική κήπων και η δημιουργία χωρων πρασίνου είναι αυτό που μου αρέσει. Με την ολοκλήρωση των σπουδών μου ίδρυσα τη δική μου εταιρεία σχεδίασης και κατασκευής εξωτερικών χωρών.
Πως προέκυψε η ιδέα της συγκεκριμένης επτυχημένης εκπομπής και ποια η εμπειρία που αποκόμισες μέχρι τώρα;
Πάντα μας αρεσε να φωτογραφίζουμε και να βιντεοσκοπούμε τους κήπους που φτιάχναμε και μερικές φορές κάναμε και διάφορα ‘’σκετσάκια’’ γιατί η κηπουρική για μας είναι διασκέδαση… Κάπως έτσι καταλήξαμε να έχουμε τη δική μας εκπομπή στην τηλεόραση του Mega.
Η χρονιά που πέρασε ήταν αρκετά ευχάριστη και δημιουργική για μένα. Από την μικρή μας εμπειρία στην τηλεοραση είδαμε οτι ο κόσμος έχει μεγάλη ανάγκη το πράσινο. Μερικοί όμως διστάζουν να φτιάξουν το μπαλκόνι τους ή τον κήπο τους γιατί δεν ξέρουν τι να βάλουν και πως να το συντηρήσουν. Όμως σίγουρα πειραματίζονται και οι επίδοξοι κηπουροί φαινεται οτι αυξάνονται.
Ο κόσμος έχει αρχίσει να ζητάει τετοιου είδους εκπομπές. Χρηστικές που να μπορεί να δει κάτι και να πάει να το κάνει μόνος του στον κήπο του. Είναι οι εποχές δύσκολες και ο κόσμος έχει ανάγκη να μάθει να καλλιεργεί μόνος του λαχανικά, να γίνει ένας μικρός κηπουρός και να βάλει λίγο χρώμα στη ζωή του. Αυτό μας έδωσε και το διαβατήριο για τη 2η σεζόν . Έχουμε πολλά ακόμα να δείξουμε.
Υπήρξαν δυσκολίες στα γυρίσματα;

Υπήρξαν στιγμές που τα γυρίσματα ήταν δύσκολα, έχοντας ως αντίπαλο τον καιρό.
Μιά φορά στο Μαρούσι λίγο πριν τελειώσουμε τον κήπο.. επιασε χαλάζι και μέσα σε 30 λεπτά μεταμορφώθηκε σε λίμνη. Βέβαια δεν χασαμε το χιούμορ μας και πήραμε 3 ομπρέλες σκεπάσαμε τις κάμερες και γυρίζαμε μέσα στη βροχή προσπαθώντας να φυτέψουμε ένα τεράστιο φοίνικα.
Οι σχέσεις σου με την Θήβα ποια είναι σήμερα;
Όσο για τη Θήβα, την λατρεύω. Οι ρυθμοί εδώ είναι ανθρώπινοι και οι άνθρωποι πιο χαλαροί από την Αθήνα. Ίσως κάποια στιγμή στο μέλλον να επιστρέψω και να εγκατασταθώ μόνιμα. Έρχομαι όσο συχνά μπορώ για να βλέπω την οικογένεια μου και τα φιλαράκια μου.
/exeisminima.gr/blog

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ