Τετάρτη 10 Αυγούστου 2011

Η πρόγνωση του σημερινού καιρού


Στην κεντρική και βόρεια Ελλάδα προβλέπονται λίγες νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν και από το απόγευμα θα σημειωθούν τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Στις υπόλοιπες περιοχές ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος με λίγες νεφώσεις στα ηπειρωτικά τις απογευματινές ώρες. Οι άνεμοι στα δυτικά και βόρεια πελάγη τοπικά θα φθάσουν τα 8 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα βρεθεί σε μικρή πτώση στα δυτικά και βόρεια κυρίως από το απόγευμα.

Αττική
: Ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος, αλλά τη νύχτα θα εκδηλωθούν τοπικές νεφώσεις με πιθανότητα πρόσκαιρης βροχής στα βόρεια. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 4 μποφόρ. Την νύχτα θα έχουν ένταση από 5 μέχρι 6 και στα ανατολικά τοπικά θα φθάσουν τα 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 23 έως 38 βαθμούς Κελσίου. Στα ανατολικά και βόρεια θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Θεσσαλονίκη: Νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν και θα εκδηλωθούν τοπικές βροχές και καταιγίδες κυρίως τις βραδινές ώρες. Τα φαινόμενα κατά τόπους θα είναι έντονα. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 4 και από το απόγευμα από 5 μέχρι 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 22 έως 33 βαθμούς Κελσίου.

Μακεδονία, Θράκη
: Τοπικές νεφώσεις που τις απογευματινές ώρες θα αυξηθούν και θα εκδηλωθούν τοπικές βροχές και καταιγίδες. Kατά τη διάρκεια της νύχτας στην κεντρική, την ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη τα φαινόμενα θα είναι κατά τόπους έντονα. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις εντάσεως 3 με 5 μποφόρ με σημαντική και απότομη ενίσχυση μετά το απόγευμα στα 6 με 8 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 17 έως 35 βαθμούς Κελσίου. Τη νύχτα θα σημειωθεί πτώση.

Νησιά Ιονίου, Ήπειρος, Δυτική Στερεά, Δυτική Πελοπόννησος
: Ο καιρός θα είναι αρχικά αίθριος, αλλά το απόγευμα θα αναπτυχτούν τοπικές νεφώσεις στα ηπειρωτικά. Πιθανότητα τοπικών καταιγίδων υπάρχει στην Ήπειρο.Οι άνεμοι θα είναι δυτικοί, βορειοδυτικοί εντάσεως 3 με 5 και από το απόγευμα 6 με 7 και στο Ιόνιο τοπικά 8 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 19 έως 35 βαθμούς Κελσίου και θα βρεθεί σε πτώση από το βράδυ.

Θεσσαλία, Ανατολική Στερεά, Εύβοια, Ανατολική Πελοπόννησος: Ο καιρός θα είναι αρχικά αίθριος, αλλά από το απόγευμα θα αναπτυχτούν τοπικές νεφώσεις και θα εκδηλωθούν τοπικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες κυρίως στα ορεινά της Θεσσαλίας και της ανατολικής Στερεάς. Την νύχτα θα επεκταθούν στην Εύβοια και τις Σποράδες. Οι άνεμοι θα είναι ανατολικοί, βορειοανατολικοί 3 με 5 μποφόρ, ενώ τη νύχτα θα στραφούν σε βόρειους 5 με 7 και στα ανατολικά τοπικά μέχρι 8 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 20 έως 38 και κατά τόπους, στις νοτιότερες περιοχές, 39 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Κυκλάδες, Κρήτη: Ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος με τοπικές νεφώσεις τη νύχτα. Οι άνεμοι θα είναι βόρειοι, βορειοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ και από αργά τη νύχτα τοπικά θα φθάσουν τα 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 22 έως 33 βαθμούς Κελσίου.

Νησιά Ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα: Ο καιρός θα είναι αρχικά αίθριος, αλλά στα βορειοτέρα νησιά από το απόγευμα θα εκδηλωθούν τοπικές νεφώσεις και κατά τη διάρκεια της νύχτας τοπικές βροχές και καταιγίδες.Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ και αργά τη νύχτα θα ενισχυθούν. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 22 έως 33 και στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου θα φθάσει τους 36 βαθμούς Κελσίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ