Κυριακή 11 Σεπτεμβρίου 2011

Μειώσεις έως και 50% στους μισθούς από το νέο μισθολόγιο


H κυβέρνηση ποντάρει πολλά στην εφαρμογή του ενιαίου μισθολογίου από την 1η Οκτωβρίου για να εξοικονομήσει από την μείωση του μισθολογικού κόστους του Δημοσίου 200 εκατομμύρια ευρώ φέτος και ένα δισεκατομμύριο ευρώ το 2012.
Μάλιστα όπως τονίζει ο υπουργός Οικονομικών Ευάγγελος Βενιζέλος σε συνέντευξη του στην εφημερίδα «Καθημερινή της Κυριακής» , το δημοσιονομικό όφελος μέσω του ενιαίου μισθολογίου, θα υπερβαίνει τις απαιτήσεις της τρόικας για το 2011 και το 2012.
«Το νέο μισθολόγιο συνάπτεται με το νέο βαθμολόγιο και με μεγάλες θεσμικές αλλαγές στον χώρο της δημόσιας Διοίκησης, αλλά και στον χώρο των ΔΕΚΟ. Πρόκειται για ένα νέο θεσμικό πλαίσιο βασισμένο στην αξιοκρατία και τη διαφάνεια. Πρόκειται για μία παρέμβαση που έχει έντονο το στοιχείο της ηθικής νομιμοποίησης και της εσωτερικής δικαιοσύνης. Το όφελος θα είναι πολύ μεγάλο», σημειώνει ο υπουργός.
Οι μειώσεις μπορεί να φτάνουν και στο 50% του μισθού.
Όπως αναφέρει η εφημερίδα επιδίωξη της κυβέρνησης είναι να δοθεί μπόνους παραγωγικότητας, αλλά η τρόικα δεν φαίνεται ζεστή στην υιοθέτηση αυτού του μέτρου.
Ακόμη στο νέο μισθολόγιο δεν θα υπάρχει καμία διαφοροποίηση στις αποδοχές υπάλληλων που εργάζονται στην ίδια θέση και έχουν τα ίδια προσόντα.
.
Τέλος στο υπουργείο Οικονομικών θεωρούν ότι θα πρέπει να υπάρξει μία μεταβατική περίοδος για τις μειώσεις των αποδοχών των εν ενεργεία δημοσίων υπαλλήλων, αλλά η τρόικα έχει ξεκαθαρίσει ότι αυτό δεν μπορεί να γίνει. 
newscode.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ