Κυριακή 4 Σεπτεμβρίου 2011

Η ΕΛ.ΑΣ. σηκώνει τα χέρια ψηλά - Τραγικές ελλείψεις σε υποδομές και υλικό!


«Κόκκινο» χτυπάνε όλοι οι ποσοτικοί και ποιοτικοί δείκτες εγκληματικότητας τον τελευταίο χρόνο, με τις ένοπλες ληστείες ειδικά να έχουν διπλασιαστεί. 


Την ίδια ώρα οι αστυνομικοί -ελέω των τραγικών ελλείψεων και της κακής ψυχολογίας λόγω των συνεχών περικοπών στις απολαβές τους- αδυνατούν να...
κάνουν σωστά τη δουλειά τους, με αποτέλεσμα η κοινωνία να θυμίζει ξέφραγκο αμπέλι και οι πολίτες να αισθάνονται -και να είναι κυριολεκτικά- απροστάτευτοι.


Χαρακτηριστικό της κατάστασης που έχει διαμορφωθεί είναι ότι πολλά περιπολικά της Άμεσης Δράσης και μηχανές της ομάδας ΔΙΑΣ, αδυνατούν να εφοδιαστούν με βενζίνη ή είναι ακινητοποιημένα λόγω βλαβών και έλλειψης ανταλλακτικών, με τα μόνα χρήματα που δαπανούνται να είναι για την προμήθεια δακρυγόνων...


Στην ανακοίνωση που εξέδωσε πριν από μερικές ημέρες η Πανελλήνια Ομοσπονδία Αστυνομικών Υπαλλήλων αναφέρεται: «Την ώρα που η εγκληματικότητα καλπάζει, τρομάζοντας τον απλό πολίτη, και η ενίσχυση του συστήματος αστυνόμευσης καταγράφεται ως όρος απαράβατος για την ασφάλειά του, συνεχίζεται η περικοπή δαπανών όλων των κατηγοριών, μειώνονται οι μισθοί και οι συντάξεις, «παγώνουν» προγράμματα εκσυγχρονισμού, ενώ ακόμα και τα θεσμικά μας αιτήματα όπως η αναγνώριση της επικινδυνότητας του επαγγέλματος, η εξομοίωση της Σχολής Αστυφυλάκων με ΤΕΙ, η συμμετοχή μας στο διοικητικό συμβούλιο του Μετοχικού Ταμείου Στρατού και άλλα, παραπέμπονται στις καλένδες...»
24GR

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ