Παρασκευή 9 Σεπτεμβρίου 2011

Έκαναν λουτροθεραπεία "μαϊμού" με τα λεφτά μας...

Ιαματικές Διακοπές Λουτρά Αιδηψός Θερμές Πηγές Εύβοια Αιδηψός
permisospress.blogspot.com
Οι αποκαλύψεις για το ΙΚΑ συνεχίζονται. Χρήματα για λουτροθεραπεία εισέπραξαν 26 άτομα χωρίς να εμφανιστούν. Πάνω από 25.000 ευρώ σε "νεφροπαθή"....
Λαβράκια έβγαλαν τα αποτελέσματα της έρευνας σχετικά με τις δαπάνες παροχών ασθενείας από το ΙΚΑ-ΕΤΑΜ.

Από τους ελέγχους, που διενεργήθηκαν στην περιοχή Αιδηψού, σε 121 περιπτώσεις ασφαλισμένων, που δήλωσαν τα καταλύματα, που θα διέμεναν προσωρινά, κατά τη διάρκεια της λουτροθεραπείας, ώστε να τους αποδοθεί η δαπάνη διαμονής, διαπιστώθηκε ότι οι 26 δεν παρουσιάστηκαν σ' αυτά.
Τα αποτελέσματα των ελέγχων διαβιβάστηκαν στις αρμόδιες υπηρεσίες του ΙΚΑ - ΕΤΑΜ, προκειμένου να μην καταβληθούν οι αντίστοιχες δαπάνες και να εξεταστούν οι υποθέσεις αυτές και ως προς τις λοιπές διαστάσεις της παραβατικότητας (παραβίασης της φορολογικής νομοθεσίας ή ποινικών νόμων).
Σχετικά με τις παροχές σε νεφροπαθείς, διαπιστώθηκε ότι σε Μονάδα της Ανατολικής Αττικής ασφαλισμένος - νεφροπαθής, παραποιώντας φορολογικά στοιχεία (αποδείξεις ταξί), εισέπραξε παρανόμως το ποσό των 25.198 ευρώ ως έξοδα μετακίνησης για αιμοκαθάρσεις, κατά τη χρονική περίοδο 11/2009 έως 04/2011.
Το αποτέλεσμα του ελέγχου διαβιβάστηκε στις αρμόδιες υπηρεσίες του ΙΚΑ - ΕΤΑΜ, προκειμένου να επιστραφεί το ποσό, που εισπράχθηκε παράνομα και ο φάκελος της υπόθεσης παραπέμφθηκε άμεσα στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών και στο ΣΔΟΕ.
Η διοίκηση του ΙΚΑ αναφέρει ότι δεν θα σταματήσει τους ελέγχους, μέχρι να εξαλειφθούν τα φαινόμενα καταδολίευσης του συστήματος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ