permisospress.blogspot.com
Μερικά χρόνια πριν ήμασταν νεόπλουτοι, προς το παρόν έχουμε γίνει νεόπτωχοι, αλλά όπου να΄ ναι θα καταντήσουμε ζητιάνοι.  Καθημερινό αγώνα ζωής δίνουν χιλιάδες συνάνθρωποι μας για να εξασφαλίσουν έστω και ένα πιάτο φαί. Τα «κοινωνικά παντοπωλεία» είναι αχτίδα φωτός στη φριχτή καθημερινότητα των συμπολιτών μας.  Περίπου 15 ελληνικές πόλεις διαθέτουν σήμερα κοινωνικά παντοπωλεία, από τα οποία χιλιάδες οικογένειες, άνεργοι και ηλικιωμένοι προμηθεύονται βασικά είδη διατροφής και υγιεινής. Η αρχή έγινε στο δήμο της Αθήνας και του Πειραιά, αλλά πλέον η σωτήρια αυτή ιδέα έχει περάσει και στην επαρχία. Τα «κοινωνικά παντοπωλεία» λειτουργούν με δωρεές από βιομηχανίες τροφίμων και από σουπερ-μάρκετ που προχωρούν σε αυτές τις «καλές πράξεις», προκειμένου να τονώσουν το κοινωνικό εταιρικό προφίλ τους.
Εκεί έχει καταντήσει η χώρα μας. Να ζουν χιλιάδες οικογένειες και άνεργοι από την «ευαισθησία» των μεγάλων εταιριών. Θα πείτε βέβαια πάλι καλά που υπάρχουν και αυτές οι «δωρεές». Γιατί η κυβέρνηση ξέρει μόνο να δίνει «εντολές» για πληρωμές χρεών.
Πότε επιτέλους, κύριοι, θα κάνετε το χρέος σας απέναντι στην κοινωνία; Πότε επιτέλους θα προσφέρετε λίγη βοήθεια στους «πολλούς» πλέον αδυνάτους αυτής της χώρας; Ποτέ μάλλον…