Τρίτη 20 Σεπτεμβρίου 2011

Κρούσμα ελονοσίας στον Ορχομενό. Απόλυτα καθησυχαστικές οι αρχές.

permisospress.blogspot.com

Απόλυτα καθησυχαστικές είναι οι αρχές της Βοιωτίας για το κρούσμα ελονοσίας που διαπιστώθηκε σε κάτοικο του Ορχομενού. Ο ασθενής νοσηλεύεται εκτός κινδύνου σε νοσοκομείο των Αθηνών ενώ έχουν γίνει όλες οι απαραίτητες ενέργειες ώστε να αποκλειστεί κάθε ενδεχόμενο εξέλιξης του φαινομένου.

Περισσότερα από 20 κρούσματα ελονοσίας έχουν καταγραφεί έως σήμερα στην Ελλάδα. Σύμφωνα με τους επιστήμονες ο αριθμός... δεν υποδηλώνει έξαρση, ωστόσο κρίνουν αναγκαία την παρακολούθηση των κρουσμάτων καθώς οι ασθενείς δεν είχαν ταξιδέψει σε χώρες όπου η ελονοσία θερίζει.

Το «κόκκινα» σημεία του χάρτη είναι η Λακωνία και η Εύβοια, παρ' όλα αυτά το Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων έχει εντοπίσει επιβεβαιωμένα περιστατικά και στην Ανατολική Αττική.

Σημειώνεται ότι το 2009 είχαν δηλωθεί στην Ελλάδα 51 κρούσματα ελονοσίας, παρουσιάζοντας αύξηση 28% σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια, καθώς ετησίως καταγράφονται κατά μέσο όρο 34 ασθενείς. Η διαφορά με τα προηγούμενα χρόνια είναι ότι από ελονοσία νοσούσαν κυρίως αλλοδαποί, οι οποίοι ανέφεραν στους γιατρούς πρόσφατο ταξίδι στη χώρα καταγωγής τους (π.χ. Πακιστάν και Μπανγκλαντές) πριν από την εκδήλωση της νόσου. Φέτος ωστόσο, έχουν καταγραφεί κρούσματα σε ασθενείς με λευκό «ταξιδιωτικό» ιστορικό.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ