Τρίτη 6 Σεπτεμβρίου 2011

Με σιδερένιους φράχτες και αντλίες αλλά χωρίς κάδους η φετινή ΔΕΘ

Με σιδερένιους φράχτες και αντλίες αλλά χωρίς κάδους η φετινή ΔΕΘ

Σιδερένιους φράχτες και αντλίες εκτόξευσης νερού θα έχουν στη διάθεσή τους οι περίπου 4.500 αστυνομικοί οι οποίοι θα αναλάβουν την προστασία του πρωθυπουργού και των κυβερνητικών επιτελών αυτό το Σαββατοκύριακο στη Θεσσαλονίκη, κατά τη διάρκεια των εγκαινίων της 76ης ΔΕΘ.
Με όλα τα κοινωνικά μέτωπα ανοικτά, τα πανεπιστήμια υπό κατάληψη, τους «Αγανακτισμένους» να απειλούν με αποκλεισμούς, τα συνδικάτα να έχουν αποφασίσει κινητοποιήσεις, η φετινή διοργάνωση αναμένεται να είναι η πιο... καυτή των τελευταίων δεκαετιών. Για το λόγο αυτό άλλωστε αποφασίστηκε να μαζευτούν όλοι οι κάδοι απορριμμάτων από την ευρύτερη περιοχή γύρω από το Βελλίδειο συνεδριακό κέντρο.
Ειδικότερα, για φέτος έχει εκπονηθεί ένα σχέδιο δράσης από τους επιτελείς της ΕΛ.ΑΣ. με αρχικό στόχο αφενός να αποτρέψουν την παρεμπόδιση των επισήμων να προσέλθουν στις διάφορες εκδηλώσεις και αφετέρου να μην υπάρξει κανένα άλλο απρόοπτο, όπως προπηλακισμοί κ.λπ.
Τα μέτρα
Για το λόγο αυτό, εκτός των διμοιριών ΜΑΤ απ' όλη την Ελλάδα, στη Θεσσαλονίκη θα συγκεντρωθούν δυνάμεις δικυκλιστών από τις ειδικές μονάδες Δέλτα και ΔΙ.ΑΣ.
Στην είσοδο του Βελλίδειου συνεδριακού κέντρου και στην πλατεία μπροστά από τη νότια πύλη της ΔΕΘ αναμένεται να τοποθετηθούν τα κιγκλιδώματα που χρησιμοποιήθηκαν στο Σύνταγμα.
Οι κάδοι απορριμμάτων θα απομακρυνθούν από τις κεντρικές οδικές αρτηρίες της πόλης από τις 7 έως τις 11 Σεπτεμβρίου.
Από σήμερα 5 Σεπτεμβρίου έως και την Κυριακή 11 Σεπτεμβρίου απαγορεύεται η στάση και η στάθμευση όλων των οχημάτων, στις οδούς Εθνικής Αμύνης, από Αγίου Δημητρίου μέχρι Πλατεία Συντριβανίου και Εγνατία, από Πλατεία Συντριβανίου μέχρι Γ΄ Σεπτεμβρίου, στο ρεύμα κυκλοφορίας προς τα δυτικά της πόλης.
Οι πρώτη προγραμματισμένη εκδήλωση για φέτος είναι η κοινή συγκέντρωση που έχουν προγραμματίσει από κοινού η ΓΣΕΕ, η ΑΔΕΔΥ και το Εργατικό Κέντρο Θεσσαλονίκης στις 18:00 το απόγευμα του ερχόμενου Σαββάτου στο άγαλμα του Βενιζέλου.
ΤΟ ΠΑΜΕ
Το ΠΑΜΕ, από την πλευρά του, έχει δώσει το ραντεβού του στις 18:30 το απόγευμα του Σαββάτου στην πλατεία Αριστοτέλους και από εκεί μέσω κεντρικών οδών θα κινηθεί προς το χώρο της ΔΕΘ. Οι αριστεριστές από τη δική τους πλευρά θα συγκεντρωθούν σε Σιντριβάνι και Καμάρα.
Οι «Αγανακτισμένοι»
Οι «Αγανακτισμένοι», σε συνέλευσή τους, ψήφισαν υπέρ του αποκλεισμού της ΔΕΘ και γι αυτό έχουν προγραμματίσει συγκεντρώσεις στη ΧΑΝΘ, στο Σύστημα Προσκόπων και στην Εγνατία, στο ύψος του Παλέ ντε Σπορ. Στόχος τους είναι τα τρία αυτά μπλοκ να περικυκλώσουν τη ΔΕΘ.
Οι «Αγανακτισμένοι» έχουν απευθύνει κάλεσμα και στους φοιτητές, ενώ, σύμφωνα με πληροφορίες, αναμένουν «ενισχύσεις» και από πολλές περιοχές της Ελλάδας, όπως από Αθήνα, Κρήτη ακόμη και Πελοπόννησο.
Στο μεταξύ αναμένεται η απόφαση των ιδιοκτητών ταξί για τις δικές τους κινητοποιήσεις, ενώ για την Παρασκευή έχει προγραμματιστεί η ένστολη διαμαρτυρία των Σωμάτων Ασφαλείας με τη συμμετοχή αστυνομικών, πυροσβεστών και λιμενικών.
Ναυλώνουν τρένα
Στο μεταξύ όπως ανακοινώθηκε σήμερα Δευτέρα, το Εργατικό Κέντρο της Αθήνας θα ναυλώνει τρένο του ΟΣΕ για να μεταφέρει το πρωί του Σαββάτου διαδηλωτές από την Αθήνα στη Θεσσαλονίκη, από όπου έχει προγραμματιστεί να επιστρέψουν τα μεσάνυκτα της ίδιας ημέρας.
Έκκληση Μπουτάρη για ειρηνικές διαδηλώσεις στη ΔΕΘ
Θερμή έκκληση προς όλους τους φορείς που θα πραγματοποιήσουν πορείες διαμαρτυρίας κατά την περίοδο λειτουργίας της ΔΕΘ έκανε ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Γιάννης Μπουτάρης, ώστε να μην υπάρξουν συμπλοκές και καταστροφές δημόσιας και ιδιωτικής περιουσίας.
«Κάνω θερμή έκκληση. Ο δυναμισμός που θα θελήσουν να προσδώσουν στις διεκδικήσεις τους να μην πάρει μορφές βίας, να μη φτάσει ως την καταστροφή δημόσιας ή ιδιωτικής περιουσίας, ως τη διαταραχή της ομαλής λειτουργίας της πόλης. Η καταστροφική βία δεν βοηθάει τα όποια αιτήματα ή τους εργαζόμενους. Το αντίθετο, θα έλεγα», σημειώνει ο δήμαρχος στην έκκληση του την οποία συνυπέγραψαν οι εκπρόσωποι των δεκαεννέα παραγωγικών φορέων της πόλης που μετείχαν στην σχετική σύσκεψη που συγκάλεσε ο Γιάννης Μπουτάρης.
Ωστόσο, οι εξελίξεις τρέχουν και τα δύο μέτωπα που αναμένεται να ανοιχτούν στη Θεσσαλονίκη με το ένα να αφορά τις καταλήψεις στα Πανεπιστήμια και το άλλο τον οριστικό υποβιβασμό του Ηρακλή, μόνο προϋποθέσεις για ήρεμο κλίμα στις διαδηλώσεις δε δημιουργεί, αλλά απεναντίας προδιαθέτει για μεγάλη κινητοποίηση της αστυνομίας, προκειμένου να υπάρξει όσο το δυνατόν καλύτερη αστυνόμευση των διαδηλώσεων
iefimerida.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ