Τετάρτη 14 Σεπτεμβρίου 2011

Εργασιακή εφεδρεία και απολύσεις και στους Δήμους

Παράθυρο απολύσεων και στους δήμους, ακόμα και χωρίς το στάδιο της εφεδρείας, άνοιξε με χτεσινές δηλώσεις του, ο υφυπουργός Εσωτερικών Πάρις Κουκουλόπουλος, λέγοντας ότι η κυβέρνηση προτίθεται να βάλει μαχαίρι και στο καθεστώς των εργαζομένων στους Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης (ΟΤΑ).
Συγκεκριμένα, ο κ. Κουκουλόπουλος, αρμόδιος υφυπουργός για τους δήμους, δήλώσε ότι για να αποκτήσουν ισοσκελισμένο προϋπολογισμό οι δήμοι, μέχρι το τέλος του έτους, θα γίνουν υποχρεωτικές μετατάξεις των υπαλλήλων τους. Όσοι όμως δημοτικοί υπάλληλοι δεν δεχθούν τις νέες θέσεις, θα οδηγηθούν άμεσα σε εφεδρεία «και από εκεί σε απόλυση».
Συγκεκριμένα, ο υφυπουργός δήλωσε στο ραδιόφωνο της ΝΕΤ: «Θέλουμε να έχουμε 325 ΟΤΑ στο τέλος του έτους με ισοσκελισμένο προϋπολογισμό, όχι στα λόγια και στα χαρτιά, αλλά στην πράξη. Στα πλαίσια αυτού του προγράμματος είναι και το πρόγραμμα εξυγίανσης που θα περάσει μέσα από διαδικασίες υποχρεωτικών μετατάξεων και αν κάποιοι δεν δεχθούν, θα περάσουν στην εφεδρεία και από εκεί στην απόλυση».
Μάλιστα, ο κ. Κουκουλόπουλος άφησε ορθάνοικτο το ενδεχόμενο ακόμα και για απευθείας απολύσεις χωρίς εργασιακή εφεδρεία, τονίζοντας ότι θα προκυρηχθούν θέσεις για να υπάρξει εθελούσια μετακίνηση των υπαλλήλων των Δήμων, αλλά «για όσους υπαλλήλους δεν επιλέξουν αυτή τη διαδικασία, τότε θα πάμε είτε μέσω εφεδρείας είτε κατευθείαν και σε απόλυση».
Φαίνεται ότι η κυβέρνηση έχει πάρει το μήνυμα για μείωση των δαπανών από την Τρόικα και μετά την εφαρμογή της εργασιακής εφεδρείας στους φορείς του ευρύτερου δημόσιου τομέα, και το σχέδιο για περιορισμό του σκληρού πυρήνα του κράτους, βάζει τώρα το νυστέρι και στους Δήμους της χώρας...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ