Δευτέρα 12 Σεπτεμβρίου 2011

Επιστροφή στα θρανία! Καλή σχολική χρονιά στα Ελληνάκια!


Επιστροφή στα θρανία! 

Νέα σχολική χρονιά χωρίς βιβλία

Στις σχολικές αίθουσες επιστρέφουν από σήμερα περίπου 1.300.000 μαθητές και 180.000 εκπαιδευτικούς, χωρίς ωστόσο να έχουν βιβλία λόγω των σημαντικών ελλείψεων.

Αντί για βιβλία οι μαθητές θα διαβάζουν τη σχολική ύλη από dvd τα οποία έχει δρομολογήσει να αποστείλει το υπουργείο Παιδείας, αλλά και από φωτοτυπίες.

Για να αντιμετωπιστούν οι ελλείψεις θα αξιοποιηθούν και τα περισσεύματα των βιβλίων και του διδακτικού υλικού των προηγουμένων ετών, ενώ θα χρησιμοποιηθούν και βιβλία που έχουν επιστραφεί από τους μαθητές.

Παράλληλα ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Δ. Ρέππας, στον οποίο ανήκει η αρμοδιότητα του Εθνικού Τυπογραφείου έδωσε εντολή και ξεκίνησε μέσα στο Σαββατοκύριακο η αναπαραγωγή 50.000 τευχών, δηλαδή δύο ανά κάθε μαθητή της γ΄τάξης του Γυμνασίου με τις πρώτες 40 σελίδες, πέντε μαθημάτων το κάθε τεύχος.

Στα άκρα είναι και η κόντρα της υπουργού Παιδείας Άννας Διαμαντοπούλου με τον πρόεδρο του Ελεγκτικού Συνεδρίου κ. Αγγελάρα, ο οποίος υποστηρίζει ότι την είχε ενημερώσει για το πρόβλημα με τα βιβλία.

«Το Τμήμα του Ελεγκτικού Συνεδρίου του οποίου προΐσταται και στο οποίο προήδρευσε ο κ. Αγγελάρας, καθυστέρησε να εκδώσει την απόφασή του, παραβαίνοντας ρητή διάταξη του νόμου», ανέφερε η κ. Διαμαντοπούλου,.

«Λυπούμαι, αλλά είμαι υποχρεωμένη να απαντήσω στη δημόσια δήλωση του κ. Αντιπροέδρου, και να υπενθυμίσω ότι η μισή αλήθεια είναι χειρότερη από το ψέμα», δήλωσε η υπουργός Παιδείας.

Όποιος θέλει να έχει σε ψηφιακή μορφή τα βιβλία μπορεί να μπει στον ιστότοπο του Ψηφιακού Σχολείου.
.newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ