Παρασκευή 16 Σεπτεμβρίου 2011

Καταγγελίες για "βολεμα κολλητών" και αδιαφάνεια στο ΕΚΑΒ

Καταγγελίες για "βολεμα κολλητών" και αδιαφάνεια στο ΕΚΑΒ

Σοβαρές καταγγελίες για αδιαφανείς διαδικασίες στο ΕΚΑΒ και «εξυπηρέτηση κολλητών», έκανε στη Βουλή, ο βουλευτής Αρκαδίας του ΠαΣοΚ Οδ. Κωνσταντινόπουλος. Παρουσία του προέδρου του ΕΚΑΒ  Ι. Ροτζιώκου, αλλά και της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Υγείας, ο κ. Κωνσταντινόπουλος ζήτησε εξηγήσεις για διάφορα καταγεγραμμένα περιστατικά.
Είπε χαρακτηριστικά «δεν ανέχομαι πια σε αυτή την τιτάνια προσπάθεια που κάνει η χώρα τέτοια πράγματα», προσθέτοντας επί λέξει: «Δεν μπορούμε να λέμε να σώσουμε τη χώρα στο γενικό και στο ειδικό να βολεύουμε τους κολλητούς -δεν γίνεται». Προειδοποίησε μάλιστα ότι αν δεν δοθούν συγκεκριμένες απαντήσεις ο ίδιος δεν θα σταματήσει να καταγγέλλει τα κακώς κείμενα «δίχως να φοβάται το πολιτικό κόστος». Σημειώνεται ότι η συνεδρίαση της αρμόδιας κοινοβουλευτικής επιτροπής έγινε μετά από δική του πρωτοβουλία, η οποία έγινε αποδεκτή από τον υπουργό Υγείας κ. Αν. Λοβέρδο.
Συγκεκριμένα, ο βουλευτής του ΠαΣοΚ κατήγγειλε ότι:
· Εδώ και δυο χρόνια τα ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ δεν καθαρίζονται καθώς λείπει ένα εξάρτημα από το ειδικό μηχάνημα που διαθέτει η υπηρεσία και ουδείς αναλαμβάνει να τακτοποιήσει το θέμα.
· Έγιναν 20 μετατάξεις προς άλλους φορείς -κυρίως του ΙΚΑ- εκ των οποίων οι 15 ήταν μέλη πληρωμάτων των ασθενοφόρων την ώρα που διαπιστώνονται σοβαρές ελλείψεις.
· Παραμένουν αχρησιμοποίητες στα υπόγεια του ΕΚΑΒ αιμοστατικές σκόνες αξίας 50.000 ευρώ.
· Ιδιωτική εταιρεία χορηγούσε παλαιότερα ειδικά αυτοκόλλητα για απινιδωτές προς 130 ευρώ το ζεύγος, ενώ τώρα το ΕΚΑΒ τα προμηθεύεται προς 40 ευρώ το ζεύγος, δίχως ωστόσο να αναζητήσει ευθύνες για το υπέρογκο κόστος, όπως προκύπτει, με το οποίο επιβαρύνθηκε στο παρελθόν η υπηρεσία.
· Ενώ το ΕΚΑΒ ενοικιάζει στην Άρτα οίκημα προς 900 ευρώ μηνιαίως, καταβάλλει 1.200 ευρώ για την καθαριότητά του.
· Ασθενοφόρο που τράκαρε στο Ναύπλιο και η επισκευή του οποίου στοίχιζε 5.000 ευρώ, σύμφωνα με εκτίμηση τεχνικού, μεταφέρθηκε στην Αθήνα για να επισκευαστεί προς 9.500 ευρώ και με καθυστέρηση 6 μηνών.
Ο πρόεδρος του ΕΚΑΒ επιφυλάχθηκε να δώσει απαντήσεις στις καταγγελίες που έγιναν αφού πρώτα συγκεντρώσει τα απαραίτητα στοιχεία από τις αρμόδιες υπηρεσίες.
iefimerida.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ