Πέμπτη 8 Σεπτεμβρίου 2011

Λιβαδειά:«Να μην γίνει το παζάρι δίπλα στο Σχολείο»


Έντονη είναι η αντίδραση του συλλόγου γονέων και κηδεμόνων του 9ου Δημοτικού Σχολείου Λιβαδειάς μετά και την απόφαση της δημοτικής αρχής Λεβαδέων να προχωρήσει στην ενοικίαση έκτασης πλησίον του σχολείου, για τη διεξαγωγή της εμποροπανήγυρης.
Με ανακοίνωση του ο σύλλογος, η οποία στάλθηκε στην Εισαγγελία και σε όλους τους εμπλεκόμενους φορείς, επισημαίνει τα προβλήματα που θα δημιουργηθούν στην εύρυθμη λειτουργία του σχολείου ζητώντας παράλληλα άμεσες παρεμβάσεις.

Η επιστολή έχει ως εξής:

Έκπληκτοι ενημερωθήκαμε πως η Δημοτική Αρχή αποφάσισε να προβεί σε εκμίσθωση ακινήτου για δώδεκα (12) έτη για την εμποροπανήγυρη της πόλης μας ,με την 17561/14-7-2011 διακήρυξη η οποία αναρτήθηκε στο διαδίκτυο στις 18-7-2011. Αποτέλεσμα αυτής είναι η εύρεση ενός και μόνο ακινήτου, το οποίο απέχει μόλις 140 μέτρα από το σχολείο .
Είναι γνωστό σε όλους μας ότι τα προβλήματα, όπως θέματα υγιεινής, λειτουργίας των σχολείων, ασφαλή μετάβαση μαθητών , που δημιουργεί η εμποροπανήγυρη στα γειτονικά σχολεία είναι τεράστια και τα γνωρίζετε από προηγούμενες επιστολές συλλόγων γονέων(6ο δημοτικό, 2ο Λύκειο , 11ο Νηπιαγωγείο ) και παρόλο την επέμβαση της αστυνομίας , δημοτικών αστυνόμων και άλλων φορέων τα προβλήματα συνέχιζαν καθ’όλη τη διάρκεια της εμποροπανήγυρης.

Θεωρούμε , λοιπόν , ότι έπρεπε να υπάρχει στη διακήρυξη όρος απόστασης του χώρου της εκμίσθωσης για την εμποροπανήγυρη τουλάχιστον 500 μέτρα από οποιαδήποτε σχολείο, δεδομένου ότι η διάρκεια εκμίσθωσης ορίζεται δωδεκαετής .

Το ακίνητο για το οποίο θα γίνει η κατακύρωση της εν λόγω δημοπρασίας την Τετάρτη 7-9-2011 από τα μέλη της Οικονομικής Επιτροπής θα δημιουργήσει έντονα προβλήματα στη λειτουργία του σχολείου μας για τους παρακάτω λόγους :

1.- το 9ο δημοτικό σχολείο βρίσκεται στην επέκταση της οδού Διστόμου, στην εκτός σχεδίου περιοχή Λιβαδειάς με μοναδική πρόσοψη σε ασφαλτοστρωμένη αγροτική οδό πλάτους 5μετρων . Η πρόσβαση από και προς το σχολείο για τους 180 μαθητές γίνεται κυρίως με Ι.Χ και λεωφορεία, αλλά και με την απροστάτευτη και επικίνδυνη μετάβαση μαθητών επί της οδού Διστόμου η οποία στερείται πεζοδρομίου . Ηδη η διέλευση των οχημάτων είναι δυσχερής , και η κυκλοφοριακή συμφόρηση είναι μεγάλη τις πρωινές ώρες και τις ώρες αποχώρησης των παιδιών ανά τάξη, μέχρι στις 4μ.μ , δεδομένου ότι το σχολείο μας είναι ολοήμερο.
Λαμβάνοντας υπόψη τα ανωτέρω η κατάσταση θα επιδεινωθεί με την αύξηση των οχημάτων που θα διέρχονται και θα σταθμεύουν επί των αγροτικών οδών (επεκτάσεις των οδών Διστόμου και Χαιρωνείας) , μοναδικές οδοί για την πρόσβαση στο χώρο της εμποροπανήγυρης που είναι ήδη επιβαρυμένες με κυκλοφοριακή συμφόρηση λόγω της ύπαρξης του ΚΤΕΛ και του σχολείου , σε συνδυασμό με το μικρό πλάτος τους και την έλλειψη πεζοδρομίου .

2.-Το σχολείο μας και οι γύρω χώροι (αγροί) θα μετατραπούν σε εστίες μόλυνσης , από σκουπίδια , ακαθαρσίες των επισκεπτών και των εμπόρων της πανήγυρης λόγω του ότι η πλειοψηφία αυτών δεν επισκέπτονται τις χημικές τουαλέτες .

3.- είναι επίσης γνωστό ότι κάθε χρόνο παρατηρούνται φαινόμενα εμπορίας κυρίως από αλλοδαπούς και αθίγγανους σε χώρους και δρόμους εκτός οριοθετημένου χώρου πανήγυρης και η αγωνία μας κορυφώνεται για την ασφάλεια και την υγεία των μαθητών λόγω της γειτνίασης με τον προς εκμίσθωση προτεινόμενο χώρο.

Όλους τους ανωτέρω προβληματισμούς μας τους εκφράσαμε σε συνάντηση με το Δήμαρχο παρουσία και του αρμοδίου αντιδημάρχου και δημοτικών συμβούλων και ζητήσαμε να τους λάβει σοβαρά υπόψη ,να ανασταλεί η διαδικασία και να προβεί σε αναζήτηση νέου κατάλληλου χώρου μακριά από οποιοδήποτε εκπαιδευτική μονάδα προκειμένου να προστατευθεί η λειτουργία των σχολείων, η υγεία , η ακεραιότητα και η ασφάλεια των μικρών και μεγάλων μαθητών .

Με την παρούσα διαμαρτυρία μας καλούμε τον Πρόεδρο της Οικονομικής Επιτροπής Δήμαρχο Λεβαδέων και όλα τα μέλη της να μην προβούν στην κατακύρωση δημοπρασίας που επιλέγει το εν λόγω ακίνητο για τη μίσθωση ακινήτου για την τέλεση της εμποροπανήγυρης καθώς και όλους τους δημοτικούς συμβούλους που μετέχουν σε επιτροπές και στο δημοτικό συμβούλιο για οποιεσδήποτε σχετικές αποφάσεις που αφορούν το θέμα της εμποροπανήγυρης στο συγκεκριμένο χώρο.
lamiastereanews

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ