Τρίτη 25 Οκτωβρίου 2011

"Λαβράκι" του Διαδικτύου στα χέρια της ΕΛ.ΑΣ.


Οι επανειλημμένες καταγγελίες της «zougla.gr» σχετικά με τη σεξουαλικά απαράδεκτη συμπεριφορά ενός χρήστη του Διαδικτύου με τον κωδικό «TROLL» σε διάφορες εκδοχές, ο οποίος μάλιστα απέστειλε ουκ ολίγες φορές απειλητικά μηνύματα, έπιασαν τόπο.


Η Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος κατάφερε να εντοπίσει το άτομο αυτό στο Λαύριο Αττικής, το οποίο και συνελήφθη.

Στην κατοχή του βρέθηκε τεράστιος όγκος υλικού παιδικής πορνογραφίας καθώς και μία καραμπίνα. Ονομάζεται Αντώνης Καραλής, τεχνικός υπολογιστών, γιος συνταξιούχου αστυνομικού και είναι 24 ετών.

Η διαδικτυακή συμπεριφορά του, στο chat του ραδιοφώνου της «Ζούγκλας», προκάλεσε αμέσως την προσοχή της «zougla.gr». Ήταν επιμόνως σεξιστική απέναντι σε πρόσωπα, ιδιαίτερα σε γυναίκες, το λεξιλόγιο του επαίσχυντο. Mάλιστα, ο συλληφθείς έστελνε εξυβριστικά και απειλητικά μηνύματα κατά της ζωής, τόσο του διαχειριστή, όσο και του προσωπικού της ιστοσελίδας.

Η Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος κατάφερε να τον εντοπίσει.

Η αστυνομία κατ’ αρχήν ζήτησε την άδεια της προϊσταμένης της Εισαγγελίας Πρωτοδικών, Ελένης Ράϊκου
για την διεξαγωγή της έρευνας.

Μετά τον εντοπισμό του «TROLL» πραγματοποιήθηκε ξημερώματα της Τρίτης έρευνα στην κατοικία του παρουσία του Εισαγγελέα κ. Δραγάτση, ομάδας ΟΠΚΕ και 12 ανδρών της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος.

Εκεί βρέθηκε το πρωτοφανές σε όγκο υλικό παιδικής πορνογραφίας που συμπεριλαμβάνεται σε 12 σκληρούς δίσκους. Σύμφωνα, μάλιστα, με τον κ. Δραγάτση, πρόκειται για πολύ σκληρό υλικό παιδικής πορνογραφίας. Επίσης κατασχέθηκε μία κεντρική μονάδα υπολογιστή που περιέχει τρεις ακόμη δίσκους, οι οποίοι θα υποβληθούν στην Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών για περαιτέρω διερεύνηση. Ο Αντώνης Καραλής παραδέχτηκε την ενοχή του και το απόγευμα οδηγείται στον Εισαγγελέα.

Ο προϊστάμενος του τμήματος Μανώλης Σφακιανάκης μίλησε στην «zougla.gr» και έδωσε τις λεπτομέρειες της σύλληψης.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ.






Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ