Δευτέρα 24 Οκτωβρίου 2011

Δίωρη δραματική τηλεδιάσκεψη Βενιζέλου - Ελλήνων τραπεζιτών

Ευάγγελος Βενιζέλος, υπουργός, οικονομικών, τραπεζίτες, κούρεμα χρέους, κούρεμα,

Δίωρη τηλεδιάσκεψη με τους Έλληνες τραπεζίτες σε δραματικούς τόνους είχε σήμερα ο Υπουργός Οικονομικών Ευάγγελος Βενιζέλος ο οποίος βρίσκεται στις Βρυξέλλες.
Η τηλεδιάσκεψη ξεκίνησε στις 3 το μεσημέρι και ολοκληρώθηκε στις 5 το απόγευμα αφού ο υπουργός οικονομικών παρέμεινε στις Βρυξέλλες όπου έχει συνομιλίες με την ηγεσία της ΕΕ, αλλά και με Ευρωπαίους συναδέλφους του καθώς και με μεγάλους ξένους τραπεζίτες. Στην τηλεδιάσκεψη συμμετείχαν οι διοικήσεις της Εθνικής Τράπεζας, της τράπεζας Πειραιώς της Eurobank, της Alpha-Πίστεως. Ο υπ Οικονομικών ενημέρωσε τις διοικήσεις των τραπεζών ότι το κούρεμα θα είναι μεγάλο και μολονότι δεν αποκάλυψε το ποσοστό του κουρέματος εικάζεται ότι θα κινηθεί γύρω στο 50%
Σύμφωνα με πληροφορίες το κλίμα ήταν έντονο και δεν φαίνεται να υπήρξε προσέγγιση απόψεων ανάμεσα στις δύο πλευρές. Αφού τόσο ο υπουργός οικονομικών όσο και η διοίκηση των τραπεζών εμμένουν στις θέσεις τους. Ο μεν Βενιζέλος τάσσεται υπέρ του μεγάλου κουρέματος, μάλιστα εξήγησε στους τραπεζίτες ότι η Γερμανίδα Καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ του διαμήνυσε ότι ή θα προχωρήσουμε σε μεγάλο κούρεμα ή θα οδηγήσουμε τη χώρα σε χρεοκοπία. Από την πλευρά τους οι τραπεζίτες θεωρούν ότι το μεγάλο κούρεμα θα δημιουργήσει μεγάλα προβλήματα στην ελληνική οικονομία και θα οδηγήσει σε κρατικοποίηση των τραπεζών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ