Σάββατο 1 Οκτωβρίου 2011

Απόστρατοι εισέβαλαν στο προαύλιο του υπουργείου Εθνικής Άμυνας

Απόστρατοι εισέβαλαν στο προαύλιο του υπουργείου Εθνικής Άμυνας

Στον προαύλιο χώρο του υπουργείου Εθνικής Άμυνας εισέβαλε  το μεσημέρι ομάδα απόστρατων αξιωματικών, οι οποίοι είχαν συγκεντρωθεί έξω από το υπουργείο για να διαμαρτυρηθούν για τις περικοπές των συντάξεων. Ο υπουργός Εθνικής Αμυνας Πάνος Μπεγλίτης προειδοποίησε οτι θα χρησιμοποιηθεί βία εναντίον τους αν δε αποχωρήσουν.
Οι συγκεντρωμένοι ζήτησαν α προσέλθει ο ευρισκόμενος στη Βουλή υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Μπεγλίτης για να παραλάβει ψήφισμα με τα αιτήματά του. Κατά την είσοδο στο προαύλιο, που έγινε χωρίς άδεια των υπευθύνων, αλλά και αργότερα, δημιουργήθηκαν μικροεντάσεις.

Από την πλευρά του, ο υπουργός απηύθυνε από το βήμα της Βουλής αυστηρή προειδοποίηση προς τους απόστρατους αξιωματικούς να αποχωρήσουν άμεσα από τον προαύλιο χώρο του υπουργείου Άμυνας, διαφορετικά θα δώσει εντολή να απομακρυνθούν με τη βία. Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά, «τέτοιοι τραμπουκισμοί και αντιδημοκρατικές συμπεριφορές που αντιστρατεύονται τη δημοκρατική κυβέρνηση της χώρας και υβρίζουν θα παταχθούν άμεσα. Δεν μπορεί οι απόστρατοι να είναι κράτος εν κράτει ούτε δικαιούνται να λειτουργούν με αντιδημοκρατικό τρόπο».
Τελικά αργα το απόγευμα οι απόστρτοι αποχώρησαν.
Προκαταρκτική εξέταση διέταξε ο Π. Μπεγλίτης για την είσοδο στο ΥΕΘΑ διαμαρτυρόμενων αποστράτων
 Στην διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης προχωρά το υπουργείο Άμυνας με αφορμή «τα έκτροπα που έλαβαν χώρα στο χώρο του υπουργείου κατά τη διάρκεια διαδήλωσης αποστράτων» όπως σημειώνει σε ανακοίνωσή του το ΥΕΘΑ.

Συγκεκριμένα, ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, κ. Πάνος Μπεγλίτης έδωσε εντολή στον Εισαγγελέα του Στρατοδικείου Αθηνών για τη διενέργεια Προκαταρκτικής Εξέτασης προκειμένου να διακριβωθεί εάν τελέστηκαν τυχόν αξιόποινες πράξεις στρατιωτικών οργάνων.

Ο κ. Μπεγλίτης επικοινώνησε επίσης και με την Προϊσταμένη της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών, κ. Ελένη Ράικου, η οποία αναμένεται να προβεί στη διενέργεια των αναγκαίων δικαστικών πράξεων όσον αφορά στη διερεύνηση τέλεσης τυχόν αυτεπαγγέλτως διωκόμενων αδικημάτων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ