Κυριακή 30 Οκτωβρίου 2011

Χωρίς βουλευτές και με διαμαρτυρίες η παρέλαση στη Λιβαδειά


Χωρίς την παρουσία βουλευτών, με τους μαθητές να στρέφουν τα κεφάλια αριστερά και διαδηλωτές να φωνάζουν συνθήματα κατά της κυβέρνησης, υψώνοντας πανό διαμαρτυρίας,   πραγματοποιήθηκε η μαθητική παρέλαση στη Λιβαδειά.
Τόσο ο  εκπρόσωπος της Ελληνικής κυβέρνησης, Γ.Γ. νέας Γενιάς Γιάννος Λιβανός,  όσο και οι «λιγοστοί» επίσημοι, περπάτησαν από τον Μητροπολιτικό Ναό της Λιβαδειάς μέχρι την εξέδρα των επισήμων, φρουρούμενοι από αστυνομικούς. Με την άφιξη τους αλλά και κατά τη διάρκεια της παρέλασης οι διαμαρτυρόμενοι εκφωνούσαν το σύνθημα «ψωμί, παιδεία, ελευθερία,η  χούντα δεν τελείωσε το ΄73″, χειροκροτούμενοι μάλιστα απο τους πολίτες.
Στάση διαμαρτυρίας είχαν και οι μαθητές που σχεδόν στο σύνολό τους έστρεφαν τα κεφάλια προς τους διαδηλωτές και το λαό και όχι προς τους επισήμους. Ενώ οι  μαθητές του 2ου Λυκείου,  σταμάτησαν επιδεικτικά  μπροστά στην εξέδρα των επισήμων χωρίς να τους κοιτάξουν.
Οι επίσημοι αποχώρησαν πριν καλά καλά κλείσει η παρέλαση από τη φιλαρμονική ορχήστρα  και χωρίς τις καθιερωμένες δηλώσεις  προς τα ΜΜΕ.

Ούτε στη Θήβα τόλμησαν να εμφανιστούν οι βουλευτές, ενώ συνθήματα ακούστηκαν στο τέλος της μαθητικής παρέλασης  από συγκεντρωμένους διαδηλωτές.














Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ