Πέμπτη 20 Οκτωβρίου 2011

Νεκρός από ανακοπή καρδιάς τραυματίας διαδηλωτής - Βαρύ το κλίμα στον Ευαγγελισμό

2

- Ο 53χρονος ήταν οικοδόμος και συνδικαλιστής του ΠΑΜΕ
- Με προκλητικό τρόπο οι κουκουλοφόροι κάνουν προβοκάτσια στην συγκέντρωση
-
- Τουλάχιστον 35 τραυματίες μεταξύ των οποίων ένας σοβαρά με κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις

 

Διαδηλωτές παραμένουν στην πλατεία Συντάγματος ενώ οι κουκουλοφόροι έχουν σκορπιστεί στα στενά και τους γύρω δρόμους. Αυτή την ώρα επικρατεί μία στάση αναμονής και από τους κουκουλοφόρους και τους αστυνομικούς.

Οι άνδρες της αστυνομίας περιφρουρούν την πλατεία Συντάγματος και προσπαθούν να μην αφήσουν τους κουκουλοφόρους να αναμειχθούν με τους υπόλοιπους διαδηλωτές.

Στον "Ευαγγελισμό εξακολουθεί να πηγαίνουν τραυματίες που έχουν δεχτεί πέτρες στο κεφάλι. Ανάμεσά τους ένας 45χρόνος συνδικαλιστής της ΔΕΗ.




Αστυνομικός τραυματίστηκε από βόμβα μολότοφ στην Φιλλελήνων
Αστυνομικός τραυματίστηκε από βόμβα μολότοφ στην Φιλλελήνων





ΩΡΑ 17:00 Αυτή την ώρα επικρατεί και πάλι ένταση στην κάτω μερια της πλατείας Συντάγματος. Βομβαρδισμένο τοπίο με τους διαδηλωτές να τρέχουν στους γύρω δρόμους και να πετούν πέτρες και μολότοφ. Το ΠΑΜΕ αποχωρεί από την Βουλή συντεταγμένα κατεβαίνοντας από την Πανεπιστημίου. Ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις έχουν συγκεντρωθεί στο Σύνταγμα και κάνουν επιχείρηση "εκκαθάρισης" της πλατείας.



Την ίδια ώρα το ΔΝΤ εκφράζει την ανησυχία του για τα επεισόδια που συμβαίνουν στην Ελλάδα.



ΩΡΑ 16:50 Νέα ένταση στη Φιλελλήνων
ΩΡΑ 16:50 Νέα ένταση στη Φιλελλήνων



Ένας από τους τραυματίες είναι σε εξαιρετικά κρίσιμη κατάσταση. Επισήμως, από τον Ευαγγελισμό μιλούν για 35 με 40 τραυματίες.

Όπως δήλωσε στο Νewsit o Σταύρος Φλέγκας, Συντονιστής των Εθελοντών Γιατρών στο εξωτερικό ιατρείο που έχει στηθεί στο Σύνταγμα "εμείς ήμασταν στην άλλη άκρη της πλατείας και μας φώναξε ο κόσμος οτι υπάρχει βαρύ περιστατικό. Και οταν φτάσαμε στο περιστατικό, ήταν εμφανή τα σημάδια από την πτώση που είχε συμβεί. Προσπαθήσαμε να τον ακινητοποιήσουμε και να τον σταθεροποιήσουμε και μετα σε συνεργασία με το ΕΚΑΒ προγραμματίσαμε τη μεταφορά του. Ο άνθρωπος δε ξέρω που πάγαινε αλλά αυτο θα πρέπει να το πείτε. Υπάρχει μια καφετέρια στο στέγαστρο της οποίας πάνε και περπατάνε διαδηλωτές. Αυτό είναι πολύ επικίνδυνο, εκεί πάνω δεν πρέπει να ανεβαίνει ο κόσμος γιατί θα πέσει κόσμος κάτω και θα σκοτωθεί μόνος του. Ο άνθρωπος που έπεσε δεν είναι νεαρός αλλά κάποιας ηλικίας γύρω στα 55".










Γύρω από την πλατεία Συντάγματος δεκάδες τραυματίες με τους γιατρούς να απευθύνουν έκκληση να περάσουν ασθενοφόρα.

ΩΡΑ 16:03
ΩΡΑ 16:03

ΩΡΑ 15:50 Δεκάδες τραυματίες στον Ευαγγελισμό. Πολλοί με εγκαύματα από μολότοφ
ΩΡΑ 15:50 Δεκάδες τραυματίες στον Ευαγγελισμό. Πολλοί με εγκαύματα από μολότοφ



ΩΡΑ 15.35 Η πλατεία Συντάγματος είναι μοιρασμένη στα δυο. Από την πάνω πλευρά το ΠΑΜΕ και από την κάτω πλευρά αριστεριστές ενώ προς την Σταδίου κινούνται δεκάδες κουκουλοφόροι. Πίσω από τον μεταλλικό φράχτη έχουν μεταφερθεί ελαφρά τραυματίες και σύμφωνα με όσους βρίσκονται στο Σύνταγμα, κανείς δεν θα επιτρεψει σε εκείνους που θέλουν το χάος να αμαυρώσουν την για δεύτερη ημέρα εντυπωσιακή συγκέντρωση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ