Τετάρτη 12 Οκτωβρίου 2011

Λιβαδειά:Επιδόματα αντί για μαθητικά δρομολόγια


Σε αδιέξοδο βρίσκονται οι μετακινήσεις των μαθητών του Δ. Λεβαδέων, μετά την απόφαση του ΚΤΕΛ να διακόψει τη σύμβαση  που είχε με την Περιφέρεια Στερεάς έως τις 31 Δεκεμβρίου, κρίνοντας την οικονομικά ασύμφορη.Ύστερα από αυτή την εξέλιξη, ο δημοτικός σύμβουλος της ελάσσονος μειοψηφίας του Δ.Σ  Νώντας Κοτσικώνας, έθεσε το θέμα στο Δ.Σ. , καλώντας τη δημοτική αρχή να πάρει θέση. Αφού χαρακτήρισε απαράδεκτη την κατάσταση που έχει δημιουργηθεί, με αποτέλεσμα δεκάδες οικογένειες να επιβαρύνονται οικονομικά, τόνισε οτι η Πολιτεία και ο Δήμος οφείλουν να εξασφαλίσουν ελεύθερη και δωρεάν μεταφορά των μαθητών στα σχολεία.
Από τη μεριά του, ο δήμαρχος Νίκος Παπαγγελής, αναγνώρισε μεν το πρόβλημα, παρέπεμψε όμως σε υπουργική απόφαση που προβλέπει ότι, εάν δεν πραγματοποιηθούν τα μαθητικά δρομολόγια πρέπει να καταβληθεί  επίδομα, με βάση την χιλιομετρική απόσταση.
Στην προκειμένη περίπτωση αναλογούν 0,35 λεπτά/χλμ.ημερησίως, για κάθε μαθητή, χρήματα που σε καμία περίπτωση δεν αρκούν για να καλύψουν τα έξοδα που θα υποστεί η οικογένεια του.
Το πρόβλημα θα γίνει εντονώτερο, καθώς μετά το ΚΤΕΛ,  ακύρωση της σύμβασης τους εξετάζουν και οι ιδοκτήτες ταξί της περιοχής.
siriosfm.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ