Δευτέρα 21 Νοεμβρίου 2011

ΕΔΩ ΔΟΥΛΕΙΑ.Υπόσχονται 100.000 νέες θέσεις εργασίας σε δήμους.


Τον Ιανουάριο, χωρίς να αποκλείεται ακόμη και ο Δεκέμβριος, πρόκειται να αρχίσει να υλοποιείται το πρόγραμμα αυτεπιστασίας στους Δήμους, το οποίο στην πλήρη έκτασή του έχει προϋπολογισμό 2 δισ. ευρώ και πρόκειται να συμβάλλει στην απασχόληση 100 χιλιάδων ανέργων...
Την πολιτική βούληση της κυβέρνησης να «τρέξει» το πρόγραμμα υπό τον έλεγχο του ΑΣΕΠ εξέφρασε ο νέος υπουργός Εσωτερικών κ. Τάσος Γιαννίτσης κατά την πρώτη συνάντησή του με το προεδρείο της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ), στο οποίο μετείχε και ο δήμαρχος Λαρισαίων κ. Κώστας Τζανακούλης.Στις δηλώσεις του μετά τη δίωρη συνάντηση ο κ. Τάσος Γιαννίτσης απέφυγε να δεσμευτεί με συγκεκριμένη ημερομηνία όσον αφορά στην έναρξη του προγράμματος αυτεπιστασίας, ωστόσο ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ κ. Κώστας Ασκούνης προέβη στην εκτίμηση ότι το πρόγραμμα μπορεί να ξεκινήσει εντός του Ιανουαρίου.

Δεν αποκλείεται μάλιστα, όπως αναφέρθηκε στη σύσκεψη, να αρχίσει και τον Δεκέμβριο καθώς τόσο η κυβέρνηση όσο και οι Δήμοι ενδιαφέρονται να συμβάλλουν στην άμβλυνση του οξύτατου προβλήματος της ανεργίας. Την ανεργία άλλωστε αξιολόγησε ως κεντρικό πρόβλημα ο κ. Κ. Ασκούνης στις δηλώσεις του, ενώ από την πλευρά του ο κ. Κ. Τζανακούλης εκτίμησε πως «η ανεργία τσακίζει κόκκαλα ιδίως στην περιφέρεια».

Εντός της σύσκεψης, σύμφωνα με πληροφορίες της «Ε», ο κ. Τάσος Γιαννίτσης ανακοίνωσε ότι χορηγείται στους Δήμους μέσω του ΕΣΠΑ ποσό ύψους 382 εκατ. ευρώ. Με τα χρήματα αυτά θα ολοκληρωθεί και θα εξοφληθεί το σύνολο των έργων του προγράμματος «ΘΗΣΕΑΣ», ενώ εκτιμάται ότι ένα μέρος των χρημάτων θα διατεθεί και για το πρόγραμμα «ΕΛΛΑΔΑ».

Επιπρόσθετα, κατά τις ίδιες πληροφορίες, ο υφυπουργός Εσωτερικών κ. Πάρις Κουκουλόπουλος εξήγγειλε παρουσία του κ. Γιαννίτση ότι:

-Σε μία εβδομάδα χορηγείται στους Δήμους μία δόση ύψους 53,5 εκατ. ευρώ από τα παρακρατηθέντα.

-Σε δύο εβδομάδες χορηγούνται 80 εκατ. ευρώ από τη ΣΑΤΑ.

-Ως το τέλος του 2011 πιθανόν να χορηγηθεί στους Δήμους ακόμη μία δόση από τα παρακρατηθέντα όπως επίσης κι άλλα χρήματα από τη ΣΑΤΑ.

Στη σύσκεψη, στην οποία μετείχε και η νέα αναπληρώτρια υπουργός Εσωτερικών κ. Φώφη Γεννηματά, συζητήθηκαν όλα τα θεσμικά και οικονομικά ζητήματα που αφορούν στην αυτοδιοίκηση, ενώ ειδικά για τη μεταφορά των μαθητών η ΚΕΔΕ πρότεινε, αν υπάρξουν προβλήματα, να παραταθούν οι ισχύουσες συμβάσεις έως το τέλος της σχολικής χρονιάς.

ΚΛΕΙΝΟΥΝ ΟΙ ΔΗΜΟΙ

«Οι Δήμοι θα κλείσουν», προειδοποίησε ο δήμαρχος Λαρισαίων, ο οποίος στις δηλώσεις του ανέδειξε το γεγονός ότι η χρηματοδότηση προς την αυτοδιοίκηση στον προϋπολογισμό του 2012 είναι μειωμένη κατά 1,2 δισ. ευρώ. Ο κ. Κ. Τζανακούλης επανέλαβε την πρότασή του για επείγουσα συνάντηση με την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Οικονομικών, ενώ παράλληλα ξεκαθάρισε ότι «ουδείς δήμαρχος θα τολμήσει να αυξήσει τα δημοτικά τέλη για να καλυφθεί η μείωση της χρηματοδότησης. Να το ξεχάσουν αυτό οι υπουργοί Εσωτερικών και κυρίως Οικονομικών», είπε.

ΜΕΣΩ ΑΣΕΠ

Μέσω ΑΣΕΠ θα γίνει τελικά η πρόσληψη των ανέργων για το πρόγραμμα κοινωφελούς εργασίας σε Δήμους και Περιφέρειες μέσω των μη κυβερνητικών οργανώσεων (ΜΚΟ). Αυτό μετέδωσε ο τηλεοπτικός σταθμός «MEGA».
«Η συμμετοχή του ΑΣΕΠ εξασφαλίζει την αντικειμενικότητα για να μην υπάρχει η υπόνοια ότι κάθε δήμαρχος βάζει τους δικούς του», σχολίασε ερωτηθείς ο κ. Κώστας Ασκούνης.

πηγή: ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ