Τετάρτη 23 Νοεμβρίου 2011

Ρυθμίσεις «ανάσα» για δάνεια. Για 5 χρόνια πληρώστε μόνο το..μισό




Μεγάλη ανάσα για 180.000 δημοσίους υπαλλήλους που έχουν στεγαστικά δάνεια στο Tαμείο Παρακαταθηκών και Δανείων, δίνουν οι νέες ευνοϊκές ρυθμίσεις που ανακοίνωσε το Ταμείο, για όσους δυσκολεύονται ή αδυνατούν να αποπληρώσουν τις δόσεις τους. Μεταξύ άλλων προβλέπεται, η καταβολή του 50% της δόσης για 5 χρόνια, ακόμα και το πάγωμα του δανείου για μια διετία.
Καταβολή μισής δόσης για 5 χρόνια

Ανάλογα με το συνολικό εισόδημα και την περιουσιακή κατάσταση του δανειολήπτη να μπορεί για διάστημα μέχρι 5 χρόνια να καταβάλλει το μισό της δόσης του δανείου, ωστόσο στην περίπτωση αυτή υπάρχει πρόβλεψη ότι το ποσό που αντιστοιχεί στο υπόλοιπο 50% της δόσης να μην "αποδεσμεύεται από το εφάπαξ βοήθημα ή την αποζημίωση λόγω απόλυσης", αλλά να καταβάλλεται από τον φορέα προς πίστωση της εξυπηρέτησης του δανείου.

Στην περίπτωση που το εφάπαξ δεν επαρκεί για την πλήρη εξόφληση του οφειλόμενου ποσού, τότε ο δανειολήπτης θα μπορεί να το καταβάλει σε 48 δόσεις άτοκα, ή έντοκα μέχρι την πλήρη λήξη του δανείου.

Σε εξαιρετικές περιπτώσεις και εφόσον παρά την επιμήκυνση ο δανειολήπτης εξακολουθεί να μην μπορεί να καλύψει τις δανειακές του υποχρεώσεις, είναι δυνατόν (με απόφαση του ΔΣ του Ταμείου Παρακαταθηκών) να "παγώσει" η εξυπηρέτηση του δανείου μέχρι 2 χρόνια.

Ο δανειολήπτης που αποχωρεί από την υπηρεσία του λόγω συνταξιοδότησης μπορεί να μην πληρώνει τις μηνιαίες δόσεις του δανείου του μέχρι να του καταβληθεί η σύνταξη. Ομως μόλις εισπράξει τη σύνταξή του θα πρέπει να καταβάλει άμεσα όλο το ποσό των δόσεων χωρίς πρόσθετη επιβάρυνση (δηλαδή δεν επιβαρύνεται με τόκους υπερημερίας), διαφορετικά το ΤΠΔ ζητά να "μην αποδεσμεύεται το εφάπαξ".

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ