Δευτέρα 21 Νοεμβρίου 2011

Ελλάδα: ΣΟΚ! Επιδιώκουν να κολλήσουν AIDS για να λάβουν επίδομα!


Αύξηση κατά 53% στα νέα κρουσματα HIV στη χώρα μας το πρώτο δεκάμηνο του έτους, συγκριτικά με πέρσι, καταδεικνύουν τα επιδημιολογικά δεδομένα του ΚΕ.ΕΛ.Π.ΝΟ.


Στα ύψη εκτινάχθηκε το ποσοστό των οροθετικών κυρίως στους χρήστες ενδοφλέβιων ναρκωτικών, φθάνοντας σε σχέση με πέρσι στο 1260%, με το περισσότερους να...


εντοπίζονται στην Αττική και συγκεκριμένα στην Ομόνοια. 


Ωστόσο, η επιδημία του HIV συνεχίζει να επικεντρώνεται στην ομάδα των ανδρών που κάνουν με σεξ με άλλους άνδρες.


Σοκ προκαλεί η αναφορά του προέδρου της Ελληνικής Ευαιρείας Μελέτης και Αντιμετώπισης του AIDS, Κάριου Λαζανά, σε συνέντευξη τύπου για το θέμα, πως πολλοί τοξικομανείς επιδιώκουν να κολλήσουν τον ιό για να λάβουν το ειδικό επίδομα των 600€ το μήνα.


Την ίδια ώρα, τρία ελληνόπουλα, 2 αγοράκια και 1 κοριτσάκι, γεννήθηκαν με τον HIV, τον οποίο κόλλησαν από τις τοξικομανείς μητέρες τους. 


Εν τω μεταξύ, νέα ειδική μονάδα για γυναίκες ναρκωμανεις λειτουργεί στο νοσοκομείο «Έλενα».


Στο πρόβλημα της παράνομης πορνείας αλλά και των χρηστών αναφέρθηκε και ο Υπουργός Υγείας, Ανδρέας Λοβέρδος.


«Σε 600 ανέρχονται οι παράνομοι οίκοι ανοχής ενώ ανθεί και η παράνομη πορνεία στο πεζοδρόμιο» υπογράμμισε ο Λοβέρδος προειδοποιώντας όσους καταφεύγουν σε αυτού του είδους τον αγοραίο έρωτα ότι ενισχύουν το κίνδυνο να μεταφερθεί ο ιός στην ελληνική οικογένεια.


Σε ότι αφορά στους χρήστες ουσιών, ο Λοβέρδος ανακοίνωσε πως θα μοιραστούν 100 χιλιάδες σύριγγες αλλά και 100 χιλιάδες προφυλακτικά, ενώ αρνήθηκε πως κλείνουν μονάδες του ΟΚΑΝΑ, υποστηρίζοντας πως, αντιθέτως, ανοίγουν περισσότερες, ενώ μείωση σημειώνεται στη λίστα αναμονής για τα προγράμματα, με στόχο έως τις γιορτές από τα 7 χρόνια να φθάνουν τον έναν μήνα.




radio9.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ