Σάββατο 5 Νοεμβρίου 2011

Κουτρουμάνης: Μένει ο ΓΑΠ, αν δεν υπάρξει κυβέρνηση συνεργασίας

Κουτρουμάνης: Μένει ο ΓΑΠ, αν δεν υπάρξει κυβέρνηση συνεργασίας

Ο Γιώργος Παπανδρέου θα παραμείνει στη θέση του, αν δεν υπάρξει συμφωνία για την συγκρότηση κυβέρνησης εθνικής σωτήριας, είπε ο υπουργός Εργασίας Γιώργος Κουτρουμάνης.
Συγκεκριμένα, ο κ. Κουτρουμάνης, μιλώντας σε ραδιοφωνικό σταθμό, είπε μεταξύ άλλων:
«Αν δεν ευοδωθούν οι προσπάθειες για κυβέρνηση συνεργασίας, δεν υπάρχει θέμα παραίτησης του Γιώργου Παπανδρέου»
Ο υπουργός Εργασίας τόνισε ότι για την κυβέρνηση συνεργασίας αρκεί και η  συμμετοχή μικρότερων κομμάτων, ενώ για την αντίθετη περίπτωση, όπου δεν θα υπάρξει συμφωνία, είπε ότι θα πρέπει να προκηρυχθούν εκλογές, αλλά όχι τώρα, καθώς αυτό που προέχει είναι να ολοκληρωθούν οι διαδικασίες επικύρωσης της απόφασης της 26ης Οκτωβρίου.
Πρωτόπαπας: Το λόγο έχει η ΚΟ του ΠΑΣΟΚ αν δεν υπάρξει συμφωνία
Αντίθετη άποψη εξέφρασε, μιλώντας στη ΝΕΤ, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ, Χρήστος Πρωτόπαπας,  ο οποίος είπε ότι «ο πρωθυπουργός είναι ανοικτός να αποχωρήσει, ώστε να προχωρήσει η κυβέρνηση ευρύτερης στήριξης» και υπογράμμισε ότι αν δεν υπάρξει συμφωνία, «η ΚΟ του ΠΑΣΟΚ θα αναλάβει το βάρος, ώστε εντός τριμήνου να γίνουν εκλογές, αφού θα έχουν ψηφιστεί η δανειακή σύμβαση και οι εφαρμοστικοί νόμοι και θα έχει διασφαλιστεί η χώρα».
Σε παρόμοιο μήκος κύματος, και ο βουλευτής Πειραιά του, Δημήτρης Λιντζέρης, ο οποίος μιλώντας στο Mega, άφησε να εννοηθεί ότι αν οι ηγέτες των υπόλοιπων κομμάτων δεν καταλήξουν σε συμφωνία με τον κ. Παπανδρέου  θα συγκληθεί η ΚΟ του ΠΑΣΟΚ για να λάβει αποφάσεις.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ