Τρίτη 1 Νοεμβρίου 2011

Τα μέλη της κυβερνητικής φοβούνται δραχμή, διάλυση του κράτους

Τα μέλη της κυβερνητικής φοβούνται δραχμή, διάλυση του κράτους

Το μεσημέρι της Δευτέρας ενημέρωσε ο πρωθυπουργός ορισμένους από τους κορυφαίους υπουργούς του για τις αποφάσεις του περί δημοψηφίσματος αλλά και αιτήματος ψήφου εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση από τη Βουλή.
Οι περισσότεροι από τους συνομιλητές του εξεπλάγησαν πολλοί δε τον ρώτησαν αν έχει ενημερώσει την Ανγκελα Μέρκελ και τον Νικολά Σαρκοζί για την απόφασή του αυτή. Ο κ. Γιώργος Παπανδρέου τους απάντησε γενικά ότι το έχει συζητήσει αλλά από τα συμφραζόμενα έγινε κατανοητό ότι η ενημέρωση δεν ήταν λεπτομερής αλλά γενικόλογη μάλλον στη λογική του σκέφτομαι να κάνω δημοψήφισμα. Ως εκ τούτου δεν τέθηκε θέμα συμφωνίας ή ακόμη περισσότερο έγκρισης.
Κατά τα λοιπά, πολλοί από τους υπουργούς του επισήμαναν ότι η απόφαση για το δημοψήφισμα έχει υψηλό πολιτικό ρίσκο όχι μόνο για την τύχη της κυβέρνησης στην περίπτωση του όχι αλλά κυρίως γιατί το όχι ενδέχεται να οδηγήσει τη χώρα στη δραχμή με κίνδυνο να χαθούν κόποι και αγώνες πολλών χρόνων.
Ορισμένοι επισήμαναν στον κ. Παπανδρέου ότι το χρονικό διάστημα που μεσολαβεί έως το δημοψήφισμα, τον Ιανουάριο είναι τεράστιος πολιτικός χρόνος κατά τη διάρκεια του οποίου το κράτος θα διαλυθεί.
Του είπαν ότι στην ουσία πρόκειται για μια ιδιότυπη προεκλογική περίοδο που θα αποσυντονίσει την κυβέρνηση καθώς θα δίνεται ο υπέρ πάντων αγώνας για να πεισθεί ο ελληνικός λαός να ψηφίσει ναι. Και ως εκ τούτου θα μείνουν πίσω βασικές λειτουργίες του κράτους αλλά και η προετοιμασία των μεγάλων αλλαγών που απαιτούνται για να μπορέσει η Ελλάδα να ικανοποιήσει τις συμφωνίες που έχει συνομολογήσει με την Τρόικα αλλά και την Ευρωπαϊκή Ενωση προκειμένου να εξασφαλίσει την απρόσκοπτη ροή των δανεικών της 6ης και ενδεχομένως και 7ης δόσης, πριν αρχίσει να εφαρμόζεται η νέα δανειακή σύμβαση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ