Κυριακή 6 Νοεμβρίου 2011

Βέτο Σαμαρά για Μπακογιάννη - Καρατζαφέρη


ΓΙΑ ΝΑ ΑΠΟΚΛΕΙΣΕΙ ΤΗ ΝΤΟΡΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ


Ενα ακόμη (που λέει ο λόγος) εμπόδιο που μένει να ξεπεραστεί προκειμένου να ολοκληρωθούν οι διαπραγματεύσεις για τη συγκρότηση κυβέρνησης εθνικής σωτηρίας είναι το βέτο που έχει θέσει ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Αντώνης Σαμαράς για τη συμμετοχή σε αυτήν των κομμάτων του ΛΑΟΣ και της Δημοκρατικής Συμμαχίας.


Ο Σαμαράς απειλεί με...
εμπλοκή το όλο εγχείρημα για προφανείς δικούς του λόγους που σχετίζονται με την κεντροδεξιά πολυκατοικία, δεν επιθυμεί να συμμετέχει το δικό του κόμμα στην ίδια κυβέρνηση με την κυρία Ντόρα Μπακογιάννη και τον Καρατζαφέρη.


Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις πολιτικών παρατηρητών και κυβερνητικών στελεχών ο Σαμαράς προτάσσει το μικροκομματικό συμφέρον του κόμματος του πάνω από το πρόβλημα της χώρας. 


Ορίζοντας της άρνησης φυσικά δεν είναι η κυβέρνηση εθνικής σωτηρίας, αλλά το αμέσως επόμενο διάστημα και κυρίως οι εκλογές, όποτε κι αν γίνουν.


Κυρίως δηλαδή, η άπόψη των στελεχών στη Συγγρού ότι η συμμετοχή τους στην ίδια κυβέρνηση ενδεχομένως απομακρύνει τις όποιες πιθανότητες αυτοδυναμίας θα μπορούσε να έχει η Νέα Δημοκρατία, φυσικά υπό τις παρούσες συνθήκες. 


Κι αυτό γιατί αφενός ο Καρατζαφέρης αποκτά πλέον αυξημένο θεσμικό ρόλο και η Μπακογιάννη βοηθάται στη προσπάθειά της να μπεί το κόμμα της στη Βουλή.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ