Τρίτη 22 Νοεμβρίου 2011

Πέντε πανελλήνια ρεκόρ στο πανελλήνιο άρσης βαρών σε πάγκο



Πέντε πανελλήνια ρεκόρ επιτεύχθηκαν κατά τη διάρκεια του πανελλήνιου πρωταθλήματος άρσης βαρών σε πάγκο, που πραγματοποιήθηκε στο κλειστό γυμναστήριο της Πυλαίας. Ο «ασημένιος» Παραολυμπιονίκης του Πεκίνου, Παύλος Μάμαλος, για ακόμη μια φορά ήταν ο μεγάλος πρωταγωνιστής, αφού στην κατηγορία των 100 κιλών σήκωσε 235 κιλά, επίδοση που αποτελεί νέο πανελλήνιο ρεκόρ.

Ο αθλητής των Αετών έδειξε να βρίσκεται σε εξαιρετική φόρμα και έβαλε από τώρα υποψηφιότητα για να βρίσκεται στο βάθρο των νικητών και στους Παραολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου το 2012.

Τα υπόλοιπα πανελλήνια ρεκόρ σημείωσαν η Αναστασία Καζαντζίδου (Μ. Αλέξανδρος Πυλαίας 94) στην κατηγορία -82,5 κιλών με 75 κιλά, ο Δημήτρης Μπακοχρήστος (Άκμων Ιωαννίνων) στα 56κ. με 115 κιλά και ο Νίκος Γκουντάνης (ΝΑΣ Αχαίας) στα -67,5κ. με 203 κιλά. Στους έφηβους, ο Πασχάλης Κουλούμογλου (Μ. Αλέξανδρος Πυλαίας) στην κατηγορία των 56 κιλών σημείωσε νέο ρεκόρ με 95 κιλά.
Στις υπόλοιπες κατηγορίες, ο Γκρέμις Μωϋσιάδης (Μ. Αλέξανδρος Πυλαίας) ήταν πρώτος στα -82,5 κιλά με 188 κιλά, ενώ ο Χρήστος Γκιόκας (Τριπτόλεμος) στα 90 κιλά είχε 185 κιλά.

«Σε τόσο δύσκολες εποχές, όπου ακόμη και για τα απλά πράγματα φτάσαμε σε σημείο να κάνουμε... έρανο, καταφέραμε να διοργανώσουμε ένα αξιοπρεπέστατο πρωτάθλημα. Στην προσπάθειά μας αυτή είχαμε την πλήρη συμπαράσταση του Δημάρχου Πυλαίας-Χορτιάτη, Ιγνάτιου Καϊτεζίδη και του δημοτικού συμβουλίου της πόλης. Ένα μεγάλο ευχαριστώ και στους κριτές και στο σώμα διασωστών σαμαρειτών και ναυαγοσωστών Θεσσαλονίκης για την εθελοντική τους συμμετοχή, αλλά και σε όλους όσοι εργάστηκαν για την πραγματοποίηση του πρωταθλήματος», είπε ο πρόεδρος της ΕΑΟΜ-ΑμεΑ, Γιώργος Φουντουλάκης, ο οποίος διαβεβαίωσε ότι οι προσπάθειες για τη δικαίωση των θεσμικών και οικονομικών αιτημάτων του χώρου συνεχίζονται μέχρι τέλους.

Αναφερόμενος στο αγωνιστικό μέρος είπε ότι «τα μηνύματα που πήραμε από την παλιά φρουρά αλλά και από τη νέα γενιά του αθλήματος, είναι ιδιαίτερα ενθαρρυντικά. Η ομάδα που διαθέτουμε στους άνδρες, είναι παγκοσμίου κύρους και περιμένουμε μετάλλια στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ