Παρασκευή 11 Νοεμβρίου 2011

Διεργασίες για την επόμενη μέρα στο ΠΑΣΟΚ


Πληθαίνουν οι φωνές για αλλαγή ηγεσίας στο κόμμα

Διεργασίες για την επόμενη μέρα στο ΠΑΣΟΚ
Υπό αμφισβήτηση θα βρίσκεται από αύριο ο απερχόμενος πρωθυπουργός κ. Γιώργος Παπανδρέου, μετά την αποχώρησή του από την πρωθυπουργία .
Οι φωνές εντός του ΠΑΣΟΚ πληθαίνουν ότι χρειάζεται αλλαγή ηγεσίας. Ερωτηματικό παραμένει πως θα αντιδράσουν προσκείμενα βουλευτές και στελέχη, στην τετράδα που έχει σχηματιστεί των Λοβέρδου, Διαμαντοπούλου, Ραγκούση και Μόσιαλου, αλλά και όσοι βρίσκονται κοντά στον Ευ. Βενιζέλο.
Δεδομένου ότι η θητεία του Γ. Παπανδρέου στην προεδρία του ΠΑΣΟΚ λήγει αύριο, δύο είναι τα ερωτήματα που προκύπτουν:
Α. Ο κ. Παπανδρέου θα ξεκινήσει τις διεργασίες για Συνέδριο, ώστε να επιβεβαιώσει τη θέση του αλλά ρισκάροντας ταυτόχρονα να τη χάσει;
Β. Θα κωλυσιεργήσει περιμένοντας να τον αμφισβητήσουν πρώτα οι εσωκομματικοί του αντίπαλοι;
Θεσμικά αυτή την ώρα, ο κ. Παπανδρέου ελέγχει τους βασικούς «κόμπους» του κόμματος και δεν είναι εύκολο να πέσει από τη μια μέρα στην άλλη, κάτι που το ξέρουν πολύ καλά όσοι θέλουν να απαλλαγούν από την παρουσία του.
Αδιευκρίνιστο παραμένει  αν οι Λοβέρδος, Βενιζέλος αποφασίσουν να τον αμφισβητήσουν πριν ή μετά τις εκλογές.
Όπως λένε στελέχη προσκείμενα σε αυτούς, αν η αμφισβήτηση εκδηλωθεί πριν τις εκλογές, ενέχει ο κίνδυνος να επαναληφθεί η ήττα του 2007 αφού θα αναπτυχθούν τα παπανδρεϊκά αντανακλαστικά στη βάση του κόμματος.
‘Έτσι υπάρχουν εισηγήσεις να αφήσουν τον κ. Παπανδρέου να πάει μέχρι τις εκλογές, τις οποίες θα χάσει με ιστορικό χαμηλό όπως όλα δείχνουν, και έτσι εκ των πραγμάτων θα εκπέσει της θέσης του.
Υπάρχουν όμως και εισηγήσεις που υποστηρίζουν ότι με Παπανδρέου αρχηγό το ΠΑΣΟΚ θα ηττηθεί στις εκλογές, μέχρι που θα απαξιωθεί κιόλας παρασέρνοντας και τους ηγέτες της εσωκομματικής αντιπολίτευσης.
Πάντως ένα είναι το δεδομένο, ότι οι τελευταίες εξελίξεις έχουν φέρει κοντά Λοβέρδο και Βενιζέλο, οι οποίοι μετά από πολύ καιρό έχουν ανοιχτή γραμμή επικοινωνίας μεταξύ τους, αντιμετωπίζοντας παρά τις διαφωνίες τους ως κοινό αντίπαλο τον σημερινό πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ
newsbomb.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ