Σάββατο 5 Νοεμβρίου 2011

Ποιους θα θέλαμε να δούμε στην κυβέρνηση εθνικής σωτηρίας



Στην πολιτική δεν φτάνει μόνο να ασκείς κριτική. Πρέπει και να προτείνεις λύσεις. Θα ήταν πολύ εύκολο για μας να καθόμαστε να στηλιτεύουμε τους τακτικισμούς του #GAP, τις τούμπες του Σαμαρά, τις βουτιές του Καρατζαφέρη στον Μπαμπινιώτη (π.χ σπουδαρχίδης) και τις φλεγματικές δορυφορικές συνδέσεις τις Λιάνας με τα αγγλικά δίκτυα.
Από τη στιγμή που ο Τσάκας πήρε θέση δηλώνοντας "Τραγικό σενάριο οι εκλογές", καταθέτουμε και εμείς την πρόταση μας για τα πρόσωπα που πρέπει να ηγηθούν στη δύσκολη αυτή πολιτική συγκυρία για τη χώρα.

Μάκης "Μάκαρος" Ψωμιάδης


Βάλε το Μάκαρο σε συνδιάσκεψη κορυφής δίπλα στη Μέρκελ και το Σαρκοζί.

Οχι μόνο θα χεστούν πάνω τους και θα πνιγούν στον καπνό της πουράκλας οι φλώροι, αλλά όταν φτάσει ο κόμπος στο χτένι των διαπραγματεύσεων ο Μάκης έχει τον τρόπο του!

Θα τους σκάσει ένα ταληράκι στον καθένα σε μια μαύρη σακούλα σκουπιδιών και θα τους πει σε άπταιστα γερμανικά "αγαπούλες κάντε μοκό τώρα, κουρεύτε το χρέος και πείτε σε αυτόν τον μ#$#$@ το Ντράγκι να μου εκταμιεύσει τη δόση μην του δώσω τα τέτοια του σε λαδόκολλα!"

Ιδανική καρέκλα: Του Πρωθυπουργού. Σιγά μη δεχόταν να 'ναι δεύτερο βιολί

Θα τον άλλαζα με: Μόνο τον Μπέο αν δεν ήταν στην φυλακή!


Κώστας Μήτρογλου


Εντάξει δεν είναι δική μου πρόταση.

Το έριξε στο κυβερνοτραπέζι εχθές το kourkouti στηρίζοντας την άποψη του με το απαραίτητο φωτογραφικό αφιέρωμα.

Για να δώσω και μια διασταλτική ερμηνεία (είναι της μοδός τελευταία τούτες), αυτό που λείπει από την πολιτική είναι στελέχη που να βάζουν την μπάλα στα δίχτυα.

Και ποιος είναι περισσότερο κατάλληλος για να φορέσει το κουστούμι του αντιπροέδρου της κυβέρνησης και υπουργού οικονομικών συνάμα.

Τον συγκεκριμένο τον φαντάζομαι να παίρνει αυτή και όλες τις επόμενες δόσεις και να πανηγυρίζει όπως αυτός ξέρει.

Ιδανική καρέκλα: Του Αντιπροέδρου της Κυβέρνησης (μην επαναλαμβανόμαστε)!

Θα τον άλλαζα με: Με κανένα! Αλλαξε τον δηλαδή άμα σου βαστάει εσένα!


Φάνης Γκέκας

Μπορεί να λείπει από μια κυβέρνηση που θα πρέπει να περάσει τα πιο επώδυνα μέτρα στη σύγχρονη ιστορία της Ελλάδας ο πρωταθλητής της κωλοτούμπας;

Εκτός από το να κατατροπώνει τις αντίπαλες άμυνες, ο Φάνης μπορεί να περάσει τα πιο αντιλαικά νομοσχέδια και μετά να ζητήσει συγνώμη. Να εξαγγείλει δημοψήφισμα και να τα γυρίσει όλα τούμπα με μια επιστολή.

Ασε που με το μαλλί λασπωτήρα δεν πρόκειται ποτέ κανείς να τον κατηγορήσει για τσάτσο της Τρόικας.

Δηλαδή ο Γερουλάνος καλύτερος είναι;

Ιδανική καρέλα: Του Υπουργού Οικονομικών.

Θα τον άλλαζα με: Τον Εστογιανόφ καθαρά για λόγους αισθητικής. Εχει περίπου το ίδιο μαλλί με την Λαγκάρντ


Βλάσσης Τσάκας

Τυχαία νομίζεις δήλωσε εχθές ο Τσάκας ότι τον ανησυχεί η πολιτική ρευστότητα; Σε μια τόσο δύσκολη όσο και ιστορική συγκυρία κανείς δεν περισσεύει.

Αλλά σε αυτή τη συγκυρία χρειάζεται ο άνθρωπος που ξέρει να λειτουργεί σαν καταλύτης. Κάτι σαν το Σκανδαλίδη όταν το ΠΑΣΟΚ πέρναγε από τα χέρια του Αντρέα Παπανδρέου στο Σημίτη. Σαν τον Μανώλη Κεφαλογιάννη στις εσωκομματικές της ΝΔ πριν πάνω από μια δεκατία. Τον άνθρωπο που δεν διεκδικεί δάφνες για τον εαυτό του αλλά μπορεί να συνομιλήσει με όλες τις πλευρές, να γεφυρώσει τα χάσματα απόψεων και να εγγυηθεί την ενότητα και την ευρυθμία ενός σχήματος!

Ιδανική καρέκλα: Του γραμματέα του Υπουργικού Συμβουλίου

Θα τον άλλαζα με: Τον Μουστάκια τον Αναστόπουλο.
Γιατί τον αγαπάει το λιμάνι, τον σέβονται οι Βάζελοι και σε όποια ομάδα έχει πάει έχει βουτήξει κατευθείαν στα βαθιά.


Franco Costanzo

Και hipster είναι το μαλλί του (ιδανικός δηλαδή για να αντικαταστήσει τον hipster πρωθυπουργό σου) και όρθιος στέκεται στα δύσκολα όταν δηλαδή η άμυνα του πολιορκείται (όχι σαν τον πρωθυπουργό σου που καμπουριάζει όταν του τραβάει το αυτάκι η Μέρκελ) και από χρεωκοπίες ξέρει (αργεντίνος γαρ και όχι σαν τον νεόκοπο στις κρίσεις πρωθυπουργό σου).

Ο άνθρωπος απλά έχει το ιδανικό βιογραφικό, αυτή τη στιγμή δεν έχει πολλές υποχρεώσεις με την ομάδα του (άρα μπορεί να ταξιδεύει στο εξωτερικό) και ωραίο παίδι είναι. Τι άλλο θες;

Ιδανική καρέκλα: Ο πάγκος του Βαλβέρδε.

Θα τον άλλαζα με: Τον Άλεξ Κούγιας. Σε τόσα διοικητικά σχήματα έχει συμμετάσχει ρε π#$% μου, τι έχουμε να χάσουμε;


men24.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ