Δευτέρα 7 Νοεμβρίου 2011

Δυσκολεύει η προσπάθεια να αποδεχτεί ο Παπαδήμος

Δυσκολεύει η προσπάθεια να αποδεχτεί ο  Παπαδήμος

Δυσκολεύει ώρα με την ώρα η προσπάθεια να πειστεί ο Λουκάς Παπαδήμος να ηγηθεί της κυβέρνησης που θα σχηματιστεί με την στήριξη των δυο μεγάλων κομμάτων.
Έγκυρες πληροφορίες του iefimerida.gr αναφέρουν ότι ο κ. Παπαδήμος τις τελευταίες ώρες βρίσκεται σε διαβουλεύσεις με αξιωματούχους, κυρίως του οικονομικού επιτελείου, αλλά εκφράζει δισταγμούς μετά και από τις δημόσιες τοποθετήσεις στελεχών της κυβέρνησης αλλά και της Νέας Δημοκρατίας.
Οι δισταγμοί του εστιάζονται κυρίως σε τρία σημεία:
  1. Στον χρονικό ορίζοντα ζωής αυτής της κυβέρνησης που έχει οριοθετηθεί από ΠΑΣΟΚ και ΝΔ μέχρι τις 19 Φεβρουαρίου. Ο κ. Παπαδήμος εκτιμά ότι ο χρόνος που τίθεται δεν επαρκεί για να αναπτυχθεί πλήρως ένα πρόγραμμα το οποίο θα επιτρέψει πέραν της ψήφισης της δανειακής σύμβασης και την εφαρμογή ουσιαστικών πολιτικών που θα οδηγήσουν στην διάσωση της χώρας.
  2. Στις αρμοδιότητες που ο ίδιος θα έχει καθώς θεωρεί πώς τα δύο μεγάλα κόμματα δεν του «λύνουν» επαρκώς τα χέρια για τις αναγκαίες κινήσεις που ανεξάρτητα από πολιτικό κόστος, μπορούν να οδηγήσουν στα πρωτογενή πλεονάσματα.
  3. Στα έργο που θα επιτελέσει η κυβέρνηση του η οποία θα πάρει ψήφο εμπιστοσύνης από τη Βουλή, καθώς είναι δεδομένο ότι τα δύο μεγάλα κόμματα -και κυρίως η Νέα Δημοκρατία- δεν ξεκαθαρίζουν με σαφήνεια τις προθέσεις τους. Ο κ. Παπαδήμος δεν επιθυμεί να γίνει πρωθυπουργός «μιας χρήσης» που θα άγεται και θα φέρεται από τις ηγεσίες ΠΑΣΟΚ και ΝΔ.
Οι τελευταίες πληροφορίες αναφέρουν ότι με τα συγκεκριμένα δεδομένα, γίνεται εξαιρετικά δύσκολο οι όροι του κ. Παπαδήμου να αποτελέσουν σημεία συμφωνίας κυρίως από την πλευρά της Νέας Δημοκρατίας. Κατά συνέπεια, δεν αποκλείεται μέχρι το βράδυ οι εξελίξεις να οδηγήσουν σε «ναυάγιο» την περίπτωση Παπαδήμου οπότε πρέπει να εξευρεθεί άμεσα άλλο πρόσωπο κοινής αποδοχής.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ