Δευτέρα 21 Νοεμβρίου 2011

Θέτουν παράνομα σε εφεδρεία τον Φίλιππο Κουτσαύτη



koytsafths_20-11-2011Σκάνδαλο βρίσκεται σε εξέλιξη στο υπουργείο Δικαιοσύνης.

Η προϊσταμένη της Γενικής Διεύθυνσης Διοικητικής Υποστήριξης του υπουργείου, Ελένη Κουκοπούλου, επιχείρησε, με παράνομο τρόπο, να θέσει σε εφεδρεία τον γνωστό ιατροδικαστή Φίλιππο Κουτσαύτη.
Η κ. Κουκοπούλου με το υπ’ αριθ. 990/16-10-2011 έγγραφό της υποστηρίζει ότι ο προϊστάμενος της ιατροδικαστικής υπηρεσίας εμπίπτει στις διατάξεις του ν. 4024/11 που αφορά τους δημοσίους υπαλλήλους, που θα τεθούν σε προσυνταξιοδοτική διαθεσιμότητα.
Ωστόσο, ο κ. Κουτσαύτης σαφώς και δεν εμπίπτει στην κατηγορία αυτή, αφού το άρ. 33 παρ. 7 του σχετικού νόμου ορίζει ρητά, ότι εξαιρούνται «όσοι κατά την έναρξη ισχύος του, κατέχουν θέση προϊσταμένου ή αναπληρωτή οργανικής μονάδας επιπέδου γενικής διεύθυνσης».
Η κ. Κουκοπούλου, λοιπόν, ώφειλε να γνωρίζει, ότι η ιατροδικαστική υπηρεσία Αθηνών σύμφωνα με την παρ. 4 του ν. 3772/09 λειτουργεί σε επίπεδο γενικής διεύθυνσης. Επομένως, στο πρόσωπο του κ. Κουτσαύτη δεν συντρέχουν σε καμία περίπτωση οι προϋποθέσεις της διάθεσης σε εφεδρεία και προφανώς άλλοι λόγοι υποκρύπτονται στην ενέργεια της κ. Κουκοπούλου.
Πηγές του υπουργείου Δικαιοσύνης, που γνωρίζουν πρόσωπα και πράγματα, ανέφεραν στο directnews.gr ότι: «κάποιοι θέλουν να ελέγχουν με δικό τους άνθρωπο την ιατροδικαστική υπηρεσία της Αθήνας για πολυποίκιλους λόγους».
Και πρόσθεταν με νόημα: «Φαίνεται ότι η παρουσία του κ. Κουτσάφτη στη θέση αυτή τους χαλάει τα σχέδια…»
Πάντως, ο κ. Κουτσαύτης υπέβαλε ένσταση κατά της απόφασης αυτής, επιφυλασσόμενος παντός νομίμου δικαιώματός του.
Εμείς θέλουμε να πιστεύουμε, ότι ο υπουργός Δικαιοσύνης Μιλτιάδης Παπαϊωάννου θα αποκαταστήσει πάραυτα τη νομιμότητα και θα επαναφέρει στη τάξη κάποια διοικητικά στελέχη του Υπουργείου, που εδώ και πολλά χρόνια το έχουν μετατρέψει σε τσιφλίκι τους…
sarosi1_20-11-2011


















sarosi2_20-11-2011




















ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 20-11-2011 από directNEWS.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ