Τρίτη 22 Νοεμβρίου 2011

Μια μεγάλη ευκαιρία για την χαμένη τιμή των πολιτικών



Η σύλληψη του Κώστα Γιαννίκου από το ΣΔΟΕ ήταν η πρώτη που αφορά μεγαλο-οφειλέτη ο οποίος προέρχεται από το χώρο τον μέσων ενημέρωσης. Και είναι προάγγελος και για άλλες συλλήψεις, όχι μόνο για μη απόδοση ΦΠΑ ή για χρέη προς το δημόσιο αλλά και για εισφοροδιαφυγή. Πριν από λίγο στον εκδότη ασκήθηκε ποινική δίωξη για κακούργημα καθώς τέτοιο αδίκημα είναι η μη απόδοση ΦΠΑ ύψους 1,2 εκατ. ευρώ.
Όμως, φαίνεται ότι υπάρχουν πολλοί ακόμη… αξιότιμοι και… φορολογικώς εντάξει εκδότες και γενικά επιχειρηματίες στα μέσα ενημέρωσης. Αν τολμήσουν ο Οικονομικός Εισαγγελέας και το ΣΔΟΕ τότε θα βγουν στη φόρα πολλά και διάφορα. Από κομιστές με εκατομμύρια ευρώ στο εξωτερικό μέχρι δημοσιογράφους – παιδιά του λαού που κλαίνε για τη σύνταξη της γιαγιούλας αλλά έχουν σπρώξει εκατομμύρια στο εξωτερικό.
Επίσης, θα πρέπει να τρέμουν αυτή την περίοδο με τις συλλήψεις, κάποιοι… Δον Κορλεόνε των μέσων ενημέρωσης που δε γνωρίζουν τι πάει να πει εισφορά στα ασφαλιστικά ταμεία.
Αυτοί και πολλοί άλλοι άγγελοι των μέσων ενημέρωσης όλα αυτά τα χρόνια σφυρηλατούν συνειδήσεις, «ενημερώνοντας» το κοινό και την ίδια στιγμή εκβιάζουν κυβερνήσεις, σοβαρούς επιχειρηματίες και κάθε άλλον που τους μπαίνει εμπόδιο. Γι’ αυτούς αρκεί να τρέχει η διαφήμιση και να κάνουν τα δικά τους παιχνίδια εξουσίας. Κι όταν δεν πετυχαίνουν τους σκοπούς τους αρχίζουν τους εκβιασμούς. Τι βρισιές, τις κριτική, τι απειλές κατά πάντων, διότι όπως όλοι γνωρίζουμε έτσι λειτουργούν τα μέσα ενημέρωσης. Η ενημέρωση γίνεται όπως θέλει το αφεντικό και τα συμφέροντά του.
Φαίνεται όμως ότι ήρθε το πλήρωμα του χρόνου για να καθαρίσει ο χώρος των μέσων ενημέρωσης. Είναι η καλύτερη ευκαιρία για το πολιτικό σύστημα (όχι ότι αυτό είναι καλύτερο) να ξεχωρίσει την ήρα από το στάρι.
Οι εκδότες και επιχειρηματίες των μέσων ενημέρωσης είναι γνωστό ότι τα χρησιμοποιούν για να εξυπηρετούν τις δεύτερες δουλειές τους. Και για να το πετύχουν αυτό κάνουν τα πάντα. Τώρα όμως που η κρίση σαρώνει τα πάντα, οι υγιείς δυνάμεις της πολιτικής μπορούν να παίξουν το ρόλο τους στο να καθαρίσει η κόπρος του Αυγείου.
Για παράδειγμα ο Αντώνης Σαμαράς έχει μια χρυσή ευκαιρία να πατήσει πόδι εκεί που δεν τόλμησε ο Γ. Παπανδρέου. Κάθε σοβαρός πολιτικός θέλει τη συνεργασία με τους επιχειρηματίες όλων των κλάδων. Άλλο όμως συνεργασία κι άλλο διαπλοκή, εξάρτηση και τελικά μοίρασμα της πίτας σε βάρος του ελληνικού λαού.
Σίγουρα δεν είναι όλοι οι εμπλεκόμενοι στα μέσα ενημέρωσης διάβολοι και διαπλεκόμενοι. Υπάρχει όμως μια μερίδα των Media που δείχνει να θέλει να κυριαρχήσει στην Ελλάδα της κρίσης. Για να πάρει έργα, να αγοράσει καράβια, να κερδίσει διαφήμιση, να ανεβάσει και να κατεβάσει κυβερνήσεις. Κάποιοι θέλουν να γίνουν… ΔΟΛ που ανέβαζε και κατέβαζε κυβερνήσεις στο παρελθόν.
Θα τους αφήσουν αυτοί που πιστεύουν ότι η εισπήδηση των Media στην πολιτική και τούμπαλιν είναι διαπλοκή και πρέπει να καταπολεμηθεί από τη ρίζα;
Ιδού η Ρόδος, ιδού και το πήδημα, λοιπόν
Αριστερός Ψάλτης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ