Παρασκευή 11 Νοεμβρίου 2011

Από τα μεγαλύτερα λάθη της ιστορίας… η Eλλάδα στην ευρωζώνη!


Μπορεί η Ακρόπολη να μην κατάφερε να μπει στα 7 νέα θαύματα του κόσμου αλλά σύμφωνα με το γαλλικό περιοδικό Le Point, η είσοδος της Ελλάδας στην ευρωζώνη ανήκει δικαιωματικά στα μεγαλύτερα λάθη της ιστορίας.


Όπως χαρακτηριστικά επισημαίνει η Le Point στο εξώφυλλο της...


 «τα μεγαλύτερα λάθη στην Ιστορία αποτελούν: Η είσοδος της Ελλάδας στο ευρώ – Η συνθήκη των Βερσαλλιών κατά της Γερμανίας – Η ανάκληση του Διατάγματος της Ναντ – Η γραμμή Μαζινό».


Η εικόνα ολοκληρώνεται με τον Λουί 14ο , τον Ναπολέοντα και τον Παρθενώνα να φιγουράρει στη φωτογραφία του πρωτοσέλιδου.


Σε ένα κείμενο μισής σελίδας ο αρθογράφος σπεύδει να αιτιολογήσει την θέση του, για το γεγονός ότι το «status, η Ελλάδα στην Ευρωζώνη» αποτελεί ένα μοιραίο λάθος.


Υποστηρίζει χαρακτηριστικά ότι η Ελλάδα μπορεί εν δυνάμει να οδηγήσει στην πτώση της ευρωζώνης, σημειώνοντας παράλληλα πως «οι Έλληνες εξαπάτησαν τους Ευρωπαίους, παρουσιάζοντας πλαστά στην ομάδα της Eurostat.


Ο μόνος που είχε εκφράσει επιφυλάξεις για την είσοδο της Ελλάδας στη ζώνη του ευρώ το 200, ήταν ο Wim Dusenberg της Κεντρικής Τράπεζας της Ολλανδίας. Τρία χρόνια μετά ανακαλύπτουμε την απάτη. Αχ, αυτοί οι κλέφτες!».








topontiki.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ