Δευτέρα 26 Δεκεμβρίου 2011

Τουρκία: Αύξηση των αποθεμάτων σε χρυσό κατά 30% το Νοέμβριο..

Κατά 30% αύξησε τα αποθέματά της σε χρυσό η Τουρκία το Νοέμβριο, όπως μεταδίδει το Dow Jones Newswires.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τα στοιχεία του ΔΝΤ, η τουρκική κεντρική τράπεζα αύξησε τα αποθέματά της κατά 1,328 εκατ. ουγγιές στις...
5,758 εκατ. ουγγιές ενώ τον Οκτώβριο τα είχε ενισχύσει κατά 697 χιλ. ουγγιές.

Σημειώνεται πως η κεντρική τράπεζα είχε ανακοινώσει το Νοέμβριο πως έχει ξεκινήσει να δέχεται χρυσό από τις εμπορικές τράπεζες στο πλαίσιο της νέας πολιτικής της βάσει της οποίας οι τράπεζες μπορούν να διατηρούν το 10% των καταθέσεων τους σε λίρες με τη μορφή του χρυσού, κίνηση η οποία μπορεί να απελευθερώσει έως 5,5 δισ. λίρες.

Πριν τις παραπάνω αγορές η Τουρκία ήταν στη 30η θέση όσον αφορά το χρυσό που κατέχει και ο οποίος αντιστοιχούσε στο 7% των αποθεματικών της, ενώ τώρα υπολογίζεται πως έχει ανέβει στην 22η θέση.

Εν τω μεταξύ η Ρωσία συνέχισε τις αγορές αυξάνοντας τα αποθέματά της κατά 81.000 ουγγιές στις 28,086 εκατ. ουγγιές. Από την αρχή του έτους η Ρωσία έχει αυξήσει τα αποθέματά της κατά 11%. Η Ρωσία βρίσκεται στην όγδοοη θέση της λίστας ενώ ο χρυσός που κατέχει αντιστοιχεί στο 9% των συνολικών αποθεμάτων της.

Σε αγορά 10.000 ουγγιών, έπειτα από την πώληση 12.000 ουγγιών τον προηγούμενο μήνα, προχώρησε και το Τατζικιστάν του οποίου τα αποθέματα διαμορφώθηκαν στις 150.000 ουγγιές.

Σύμφωνα με τα στοιχεία του ΔΝΤ σε μικρές αγορές προχώρησαν η Ελλάδα, η Λευκορωσία, ο Μαυρίκιος, και η ΠΓΔΜ ενώ Μεξικό και Σλοβενία πραγματοποίησαν πωλήσεις.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ