Δευτέρα 12 Δεκεμβρίου 2011

ΙΚΑ: Αναγνωρίζεται ως χρόνος ασφάλισης η 6μηνη άδεια μητρότητας

Με εγκύκλιό του το ΙΚΑ γνωστοποιεί ότι αναγνωρίζεται ως χρόνος ασφάλισης η ειδική εξάμηνη άδεια μητρότητας που χορηγεί αναδρομικά από τις 3 Απριλίου 2008.


Σύμφωνα με εγκύκλιο που εξέδωσε το Ιδρυμα, ο χρόνος της Ειδικής Αδειας Προστασίας της Μητρότητας...


λογίζεται πλέον ως χρόνος ασφάλισης όχι μόνο στον Κλάδο Κύριας Σύνταξης αλλά και στους Κλάδους Ασθένειας (σε είδος και σε χρήμα) του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ και για επικουρική ασφάλιση στο ΕΤΕΑΜ για όσες μητέρες δεν καλύπτονται από άλλον κλαδικό επικουρικό φορέα ασφάλισης.


Παράλληλα, από τις 5 Αυγούστου 2011 και εφεξής - ημερομηνία από την οποία ξεκινούσε η ισχύς του Ν. 3996/2011 - στις ασφαλισμένες μητέρες που κάνουν χρήση του δικαιώματος της ειδικής άδειας προστασίας της μητρότητας διάρκειας έξι μηνών, θα παρακρατούνται από τον ΟΑΕΔ και θα αποδίδονται στο ΙΚΑ-ΕΤΑΜ (εκτός από τις εισφορές για τον Κλάδο Κύριας Σύνταξης) οι αναλογούσες εισφορές ασφαλισμένου και εργοδότη.


Η παρακράτηση και η απόδοση των εισφορών γίνεται προκειμένου να αναγνωρίζεται ως χρόνος ασφάλισης για παροχές σε είδος και χρήμα των Κλάδων Ασθένειας του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ και για επικουρική ασφάλιση στο ΕΤΕΑΜ για όσες μητέρες δεν καλύπτονται από άλλον κλαδικό επικουρικό φορέα ασφάλισης.


Οι ενδιαφερόμενες μπορούν να υποβάλλουν τη σχετική αίτηση στο υποκατάστημα του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ του τόπου κατοικίας τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ